Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Dada von Bzdülöw - Duete Inexistente

Este ceva dincolo de teatru și dincolo de dans. Vă invităm la primul spectacol din cadrul proiectului „dans//pl - Ieri. Mâine. Azi.”, organizat în parteneriat cu Centrul Național al Dansului, în cadrul căruia prezentăm la București cele mai recente spectacole de dans ale celor mai importanți dansatori contemporani din Polonia.

Foto: Jakub Wittchen
Dada von Bzdülöw - Duete Inexistente

30 martie, ora 19.30
Centrul Național al Dansului, Sala Stere Popescu
, Bdul Mărăşeşti nr. 80-82, București

Duete Inexistente
Distribuţia: Leszek Bzdyl şi Katarzyna Chmielewska
Teatr Dada von Bzdülöw
Muzica: Mikołaj Trzaska


Duete Inexistente este un spectacol a cărui temă principală este întâlnirea dintre bărbat și femeie sub toate formele: de la dimensiunea trupească și contactul cotidian, până la ceea ce este cel mai greu în viața comună - conflictul, plictiseala, durerea, ura, singurătatea. Spectacolul abordează problematica eliberării de înțelesul pe care sexul îl are în societate - de la contestarea lui, până la renunțarea completă și evadarea în nuditate. Întâlnirea dintre feminitate și masculinitate este pusă în valoare de emoția compozițiilor lui Mikołaj Trzaska - jazzman originar din Gdańsk, a cărui muzică stabilește ritmul și starea de spirit a spectacolului.

Dada von Bzdülöw este unul dintre cele mai cunoscute teatre poloneze de dans, fondat de Leszek Bzdyl și Katarzyna Chmielewska în anul 1992, la Gdańsk. Este o grupare independentă de dansatori și actori, care se află într-o continuă căutare - la baza activității lor stă întâlnirea și participarea comună. Aplică diferite convenții, adesea improvizează. Nu se feresc de sursele de inspirație literară, dar renunță la abordarea intelectuală, axându-se pe mișcare și expresia liberă în dans.

Leszek Bzdyl - dansator, coregraf și regizor. A studiat istoria la Universitatea din Wrocław. Între anii 1987-1990, a colaborat cu Teatrul de Pantomimă din Wrocław, iar apoi, între anii 1990-1992, cu Teatrul de Expresie al lui Wojciec Misiura. Susține prelegeri la Academia de Teatru din Varșovia, predă la Școala Națională de Balet din Gdańsk și la Studiul Vocal-Actoricesc din Gdynia, care aparține de Teatrul Muzical din același oraș.

Katarzyna Chmielewska - dansatoare, coregrafă, profesoară de dans. A terminat Școala de Balet din Gdańsk, urmând totodată cursurile Școlii de dans contemporan P.A.R.T.S din Bruxelles. A colaborat, printre altele, cu Opera Baltică de Stat, Teatrul de Dans și Teatrul Wybrzeże din Gdańsk, dar și cu Teatrul Municipal din Gdynia.

Eveniment din cadrul proiectului dans//pl - Ieri. Mâine. Azi.