Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Wrocław: Cum să devii Capitală Culturală Europeană

Luni, 7 aprilie, la Sibiu, reprezentanți ai orașului Wrocław (Polonia) vor vorbi despre cum au reușit ei să câștige titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2016. La eveniment, care va fi deschis publicului larg, vor participa reprezentanți ai orașelor din România care candidează pentru titlul de CCE 2021. Întâlnirea va începe la ora 13.30 și se va desfășura în Sala Senatului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Foto: Wrocław 2016
Wrocław: Cum să devii Capitală Culturală Europeană

Întâlnirea „Cum să devii Capitală Culturală Europeană? Wrocław 2016 – sfaturi practice”.
Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, Sala Senatului, sediul Facultăţii de Medicină, din str. Lucian Blaga nr. 2A
Luni, 7 aprilie, ora 13.30-16.00
Organizator: Institutul Polonez din București
Parteneri: Primăria Municipiului Wrocław, Teatrul „Radu Stanca” Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”

Institutul Polonez din București, inițiatorul întâlnirii de la Sibiu, i-a invitat în România pe Jarosław Obremski, Senator al Republicii Polone și pe Jan Wais, Director Adjunct al Biroului de Colaborare Internațională al Primăriei Orașului Wrocław, oraș care va deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2016. Cei doi au fost autorii conceptului și strategiei de candidatură a orașului Wrocław în lupta câștigată apoi pentru titlul de CCE. Scopul vizitei lor este acela de a împărtăși experiențele orașului polonez în cadrul concursului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană cu reprezentanți ai orașelor din România, care aspiră la obținerea acestui titlu în anul 2021. Moderatorul întâlnirii, desfășurate în limba engleză, va fi Cristian Radu, fostul coordonator general al programului Capitalei Culturale Europene din 2007, Sibiu.

Wrocław a fost ales Capitală Culturală Europeană a anului 2016 dintre 11 orașe poloneze care au concurat pentru acest titlu. Comitetul de selecție, întocmit de experți ai Uniunii Europene, printre care și Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”, a subliniat în verdictul său pregătirea exemplară a tuturor documentelor și prezentărilor depuse de acest oraș, precum și fezabilitatea programului cultural propus, care trebuia să corespunde nevoilor locuitorilor. Un alt factor decisiv au fost parteneriatele internaționale încheiate pentru desfășurarea evenimentelor-cheie.

În timpul întâlnirii de la Sibiu, cei care au conceput și coordonat programul de candidatură al orașului Wrocław vor relata în detaliu întregul proces al pregătirilor.