Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

O poveste muzicală despre Chopin, pentru copii

Ce fel de copil a fost renumitul compozitor și pianist polonez Fryderyk Chopin? Cum a luat naștere muzica lui și oare le place ea astăzi celor mai tineri? Două personaje de basm – șoriceii Sică și Rică - le vor povesti copiiilor despre acestea, printre altele, în timpul spectacolului muzical „Copilăria lui Chopin”. Vă invităm la spectacol pe 13 octombrie, la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului Odeon din București.

O poveste muzicală despre Chopin, pentru copii

Micul Fryderyk Chopin (1810-1849), născut la Żelazowa Wola, nu departe de Varșovia, a crescut și a  fost educat într-o familie în care muzica juca un rol foarte important. 

Deja la un an de când începuse să ia lecții de pian, micul Chopin, în vârstă de doar 7 ani, a compus prima lui mazurcă. Apoi a compus numeroase alte piese remarcabile pentru pian, grație cărora este astăzi considerat nu numai un strălucit creator din epoca romantismului, ci și unul dintre cei mai renumiți  compozitori din istorie. Copilăria sa a devenit o sursă de inspirație pentru grupa de creatori români în realizarea poveștii muzicale despre Chopin pentru copii cu vârsta între 4 și 10 ani. 

În spectacolul „Copilăria lui Chopin”, lumea micului Fryderyk ne este adusă mai aproape de cei doi șoricei – Sică și Rică, care învață să danseze pe muzica creată de extraordinar de talentatul tânăr polonez.  

Spectacolul face parte dintr-un ciclu educativ pentru copii despre marii compozitori ai lumii. 

În timpul altor spectacole, care, de asemenea, au luat naștere în cadrul proiectului „Clasic e fantastic” pot fi cunoscute biografiile unor mari personalități componistice precum Bach, Mozart, Beethoven, Enescu ș.a. Institutul Polonez este unul dintre partenerii realizatorilor acestui proiect. 

Miercuri, 11 octombrie, la ora 11.00, pe pagina de Facebook a Institutului Polonez vor putea fi câștigate bilete la spectacolul de vineri (biletele se vor ridica de la teatru, înainte de spectacol). 

Prezentarea spectacolului în limba română >>>