Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Conferință despre administrația publică

Joi, 20 martie, începând cu orele 10.00, Institutul Polonez din Bucureşti, Ambasada Franței, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Facultatea de Administraţie Publică – SNSPA organizează conferinţa internaţională „25 years later: Building an efficient public administration – Best practices and challenges”. Conferinţa se va desfăşura în limba engleză la sediul SNSPA (strada Povernei nr. 6), sala 12.

Conferință despre administrația publică

Conferința se adresează practicienilor din sectorul public, cercetătorilor, jurnaliștilor și studenților interesați de eficiența și profesionalismul administrației publice.

Invitați speciali la dezbatere: E.S. Philippe Gustin, Ambasadorul Franței în România, David Laughrin, înalt funcționar public cu experiență în Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă, Jan Pastwa, director al Școlii Naționale de Adminstrație Publică, Polonia, și prof. univ. dr. Călin Hințea, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, fost secretar de stat, Cancelaria Prim-Ministrului. Moderator al evenimentului este Camelia Spătaru, fost purtător de cuvânt al Guvernului.

Căderea comunismului în Europa Centrală și de Est acum 25 de ani a însemnat nu numai o schimbare a paradigmei economice și politice, dar și o revoluție în ceea ce privește conceptul general de stat. În timpul transformării, administrațiile publice din Europa au luat măsuri serioase în vederea îmbunătățirii serviciilor. Intrarea în vigoare a noilor reglementări privind liberul acces la informațiile de interes public, transparența proceselor de luare a deciziilor și de recrutare meritocratică a funcționarilor publici au generat schimbări substanțiale în înțelegerea și furnizarea serviciilor publice. În plus, construirea de parteneriate dincolo de granițele guvernamentale tradiționale și gestionarea rețelelor pe mai multe nivele au devenit noul modus operandi al administrațiilor publice europene. Ce am învățat din aceste experiențe și ce provocări se prefigurează? Ce inovații va aduce viitorul pentru funcționarii publici și ce opțiuni de reforme mai pot fi luate în calcul? Acestea sunt doar câteva din temele propuse spre dezbatere în cadrul conferinței.