Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Concerte Pink Freud

Cea mai bună trupă de jazz electronic din Polonia conform revistei „Jazz Forum”. Folosind o mare varietate de instrumente, de la contrabas, trompetă şi vibrafon la electronice, Pink Freud scot la iveală tonalităţi pline de originalitate şi fineţe.

Concerte Pink Freud

28 martie, ora 23.00 - Teatrul Tamási Áron, Studioul Nou, Piaţa Libertăţii nr. 1, Sfântu Gheorghe (în cadrul Bienalei Internaţionale de Teatru REFLEX 2)

29 martie, ora 22.00 - Club Control, str. Academiei nr. 19, Bucureşti

 

Componenţa formaţiei:

  • Wojtek Mazolewski - chitară bas
  • Tomasz Duda - saxsofon
  • Adam Milwiw-Baron - trompetă
  • Rafał Klimczuk - percuţie

 

Pink Freud, înfiinţată de Wojtek Mazolewski în anul 1998, este una dintre cele mai originale voci ale jazzului contemporan şi nu numai.

Muzica realizată de cei patru membri ai formaţiei este plină de prospeţime, fiind o combinaţie de jazz, rock, folk, jungle, drum’n’bass ş.a.

Ultimul album de studio al grupului, „PUNK FREUD”, s-a bucurat de un mare succes artistic şi comercial: 

„este o muzică radicală (...), jazz la cel mai înalt nivel" - Piotr Iwicki, „Gazeta Wyborcza”

„Speranţă a jazzului polonez, Pink Freud a devenit principala ei forţă.” - Jacek Skolimowski, „Przekrój”

Opiniile ziariştilor au fost susţinute şi întărite de publicul numeros prezent la concertele susţinute de formaţie în Polonia şi străinătate: în Mexic, Chile, Argentina, Peru, Maroc, Germania, Austria, Franţa, Portugalia, Italia, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Ucraina. 

În 2008 şi 2009 Pink Freud a fost desemnată cea mai bună trupă de jazz electronic în sondajul Jazz Top 2007 al revistei „Jazz Forum”. A obţinut de asemenea Oscarul în Jazz, oferit de Societatea de Jazz „Melomani”.

Pink Freud a fost apreciată pentru videoclipurile sale - în 2005 a primit premiul Yach la categoria „Altă Energie” pentru videoclipul piesei  „Come as you are”, în 2007 a obţinut Grand Prix la festivalul Yach Film pentru videoclipul piesei „Dziwny jest ten kraj” („Această ţară este ciudată”), care deschide albumul „PUNK FREUD”.

Următorul disc, „Alchemia” (Universal Music), care conţine concertele formaţiei susţinute în clubul Alchemia din Cracovia, a fost oficial primul album de studio al formaţiei.

„Iată un alt exemplu că nivelul noii scene poloneze de jazz creşte de la an la an." - Bartek Chaciński, „Przekrój”

„Fără să piardă din energia sa caracteristică, dar venind cu şi mai mult entuziasm, Pink Freud marchează prin „Alchemia” următorul punct decisiv în cariera sa artistică, caracterizându-se prin viziunea auctorială asupra muzicii, prin măiestria execuţiei şi expresivitatea scenică.” - Piotr Lewandowski,  „Popup Magazine” 

Anul 2010 a însemnat al şaptelea album al formaţiei, „Monster of Jazz”, editat de Universal Music Polonia (www.universalmusic.pl). După un an plin de concerte în Polonia, Europa (în Anglia, Elveţia, Ungaria, Franţa) şi Asia (Japonia) Pink Freud a înregistrat un nou disc, a cărui premieră va avea loc în luna aprilie 2012.