Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Concert Masala Soundsystem în Cluj Napoca

Sound-ul formației poloneze Masala Soundsystem este un mix între instrumentele cu corzi tradiționale și sunetul modern al sintetizatoarelor și turntables, între instrumentele de percuţie orientale precum darabuka sau dholul versus beatbox și cântecele din grumaz versus poezia urbană contemporană.

Concert Masala Soundsystem în Cluj Napoca

17 mai, ora 20.30 - Parcul Cetățuie din Cluj-Napoca (în cadrul festivalului 18+, ediția I)

În 2002 jurnalistul, scriitorul și călătorul polonez Max Cegielski aduna laolaltă un grup de prieteni pentru a forma un colectiv de DJ „oriental” - Masala Soundsystem („masala” e un termen folosit în bucătăria sud-asiatică care înseamnă „amestec de condimente”). Muzica lor avea să prezinte din acest moment o selecție plină de emoție a unor piese de party cu influențe din folclorul diferitelor părți ale lumii. În ceea ce privește filozofia din spatele proiectului, intenția artiștilor a fost aceea de a arăta că diferențele culturale dintre națiuni și rase nu trebuie să fie o sursă de conflict - ci pot fi foarte bine baza unui dialog muzical fascinant.

În anii ce au urmat, numeroși instrumentiști, soliști, MC, turntabliști și DJ atât din Polonia, cât și de pe scena internațională s-au alăturat proiectului Masala. Alături de un soundsystem, colectivul s-a dezvoltat și într-un live band de prima clasă, publicând 4 albume de autor care aduc publicului un sound original, eclectic.

Aproape 1000 de petreceri și concerte au fost susținute până în prezent în formatele Masala și Masala Soundsystem atât în Polonia, cât și în străinătate, incluzând și participarea printre altele la evenimente semnificative ca: Multi Kulti Festival și Fusion Festival (Danemarca), Heineken Open’er (Polonia), Colours of Ostrava (Cehia), One Love Festival, EU Sanskriti Festival (India) și multe altele.

Muzica produsă de Masala a avut întotdeauna un impact impresionant atât în media poloneză, cât și internațională.

Publicat: 20-05-2013

Unde şi când?

Bilete

Biletele pot fi achiziţionate la intrarea în incinta festivalului la următoarele tarife: 20 lei - bilet/zi | 30 lei - abonament festival | 25 lei - abonament festival pentru studenţi (reducerea se oferă pe baza unei legitimaţii de student valide)

Parteneri

Asociația Culturală DU-NE + Festivalul 18+ Cluj Napoca