Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Zygmunt Krauze - concert excepțional la București

Concertul compozitorului și pianistului Zygmunt Krauze încheie Festivalul „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” de la București. Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării de către compozitor a vârstei de 75 de ani și a 50 de ani de activitatea artistică. Cu o zi înaintea concertului, pe 30 mai, muzicianul va primi titlul de doctor honoris causa din partea Universității Naționale de Muzică din București.

Zygmunt Krauze - concert excepțional la București

31 mai, ora 19.00 - Sala „Mihail Jora” a Radiodifuziunii Române, str. General Henri M. Berthelot 60

Corul şi Orchestra Națională Radio
Dirijor: Tiberiu Soare
Solist: Zygmunt Krauze (pian) şi Iustinian Zetea (bas)

În program lucrări de: Adrian Iorgulescu, Zygmunt Krauze, Ștefan Niculescu.

Zygmunt Krauze este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori polonezi contemporani. Este autorul a cinci opere, a unei serii de concerte instrumentale și a numeroase lucrări simfonice și camerale. De-a lungul carierei sale a colaborat cu arhitecți din Polonia, Austria și Franța, adăugând muzicii sale dimensiunea spațială. Este frecvent invitat să participe, în diferite țări de pe glob, ca membru al juriului la concursuri internaționale de compoziție, printre care s-a aflat și Festivalul Internațional George Enescu din București.  De asemenea, concertează pe scenele importante ale lumii în calitate de solist.

Joi, 30 mai, Zygmunt Krauze va susține ateliere pentru studenții Universității Naționale de Muzică din București și va primi titlul de doctor honoris causa din partea aceleiași universități.