Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Concertul „Masa cu sunete” al trupei Karbido

Vă invităm la un concert-happening neobişnuit intitulat „Murmuro-șoapte de arțar, adică partitură pentru patru bărbați și o masă". Formația poloneză Karbido va cânta la Sibiu, București și Chișinău.

Concertul „Masa cu sunete” al trupei Karbido

Sibiu - în cadrul FITS - 10 iunie, ora 17.00, Teatrul Gong, str. Alexandru Odobescu nr. 4

București - 11 iunie, ora 20.30, Green Hours 22 Club Jazz Cafe, Calea Victoriei nr. 120

Chișinău - 13 iunie, ora 20.00, Teatru-Spălătorie, str. Eminescu nr. 72

Lăudat să fie lucrul manual
Eveniment artistic de cel mai înalt nivel! (...) Urbi et orbi, ni s-a arătat un grup de oameni cu adevărat talentaţi, cu un excelent concept artistic. (...) A fost în felul următor: la nivelul superior al unui club de jazz, în mijlocul sălii nu foarte mari, era o masă înţesată înăuntru şi pe dedesubt cu microfoane ultrasensibile. De jur împrejur stătea publicul. Spectacolul audio prezentat de trupa Karbido a fost evenimentul cel mai important şi de mai mare valoare artistică din cadrul Revistei Muzicii de Scenă. (...) De la Karbido ar putea învăţa și Laurie Anderson  – cum te poţi juca astăzi nu doar de-a underground-ul ci şi de-a avangarda.
Marek Włodarski, Lampa
 
Libertatea în artă și în muzică
„Masa" trupei Karbido este un proiect de importanță mondială - avangarda instrumentală absolută, dovada că în muzică doar propria noastră imaginație ne poate limita. Ei bine, într-o seară de joi, într-un Firlej plin până la refuz, în mijlocul sălii de concert, nu se aflau amplificatoare, chitare sau instrumente de percuție ci... o masă. Obișnuită, dreptunghiulară, din lemn. Când clubul a fost cufundat în semiîntuneric, în jurul ei s-au aşezat, precum pasionații  jucători de poker, îmbrăcaţi în negru: maot (Marek Otwinowski), Michał Litwiniec, Igor Gawlikowski şi Paweł Czepułkowski - membrii trupei Karbido din Wrocław. Au început să interpreteze. Dar nu la instrumente, ci folosindu-se de masă. Timp de două luni trupa a lucrat cu lutieri, tâmplari şi specialişti în acustică la această invenţie – neobişnuita transformarea a unei piese de mobilier într-un instrument muzical. Rezultatul este o masă echipată cu aparatură ce captează chiar şi cea mai joasă amplitudine a vibraţiilor. Cea mai mică atingere este transpusă în sunet. Neobişnuitul concert sau, mai bine spus, happening de mai bine de o oră, denumit „Murmuro-șoapte de arțar, adică partitură pentru patru bărbați și o masă", a fost un adevărat eveniment. Trupa Karbido ne arată ce înseamnă de fapt libertatea în artă și în muzică. Bravo, felicitări!
Grzegorz Cholewa, Gazeta Wyborcza
 

Impresionant, nebunesc, amuzant. Este greu să vă imaginaţi, pentru că niciodată nu aţi văzut şi nu aţi auzit aşa ceva.
SCOTSMAN
 
Masa creată de grupul polonez Karbido ne poartă într-o electrizantă călătorie acustică în jurul lumii. Această „bucată  pentru patru bărbați și o masă” este un concert în stilul „do it yourself”  care te inspiră cu adevărat. Excelent.

THE INDEPENDENT
 
Fiecare caută să dea lovitura la Festivalul Fringe. Trupa poloneză de jazz-rock Karbido și-a transferat abilitățile percutante către… masă.
THE GUARDIAN
 
Un spectacol muzical neobișnuit.
THE TIMES
 
AWARDS Midem 2009 Special Projection, Fadjr International Festival, Teheran 2010
Fringe World Festival, Perth, Australia 2012
 
KARBIDO - grup artistic (muzical și multimedia) din Wrocław, cu componență variabilă - alcătuirea fiind influențată de caracterul fiecărui proiect. Grupul a fost înființat în anii 2002-2003 de artiști proveniți din trupele CEZ, Formacya Bochianni și Kormorany și a evoluat pornind de la un duet de chitare, trecând prin trio rock șicvartet de avant-jazz, pentru a ajunge la o formă deschisă la modificări și mutații influențate de caracterul provocărilor pe care și le asumă. Începând din 2004 colaborează îndeaproape cu platforma acțiunilor artistice Hermetyczny Garaż a lui Tomasz Sikora, în cadrul căreia își realizează proiectele muzicale și para-muzicale și aparițiile discografice. Karbido depășește premeditat și cu încăpățânare granițele obișnuinței, combinând tablouri complet diferite în noi peisaje. Artiștii trupei se inspiră liber și simplu din dezordinea contemporanului, pătrund cu pasiune în spațiul minim de întâlnire a unor teritorii complet diferite. Grupul Karbido prezintă spectacole în Polonia și în străinătate dar creează și interpretează la Wrocław.
www.karbido.art.pl