Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Competiția Internațională de Inginerie Spațială

Competiția Europeană de Inginerie Spațială 2014, un concurs internațional de concepere de vehicule spațiale, va avea loc în Polonia în septembrie. Evenimentul va fi insoțit de o conferință la care vor participa cercetători de clasă mondială ai cosmosului, precum și de un „Picnic științific”. Gazda evenimentului va fi Voievodatul Swiętokrzyskie.

Competiția Internațională de Inginerie Spațială

Organizarea ERC 2014 în Polonia a fost confirmată încă din toamna anului trecut la Conferința Cosmică Internațională de la Paris. Întrecerea va avea loc la Centrul Regional Stiințifico-Tehnic din Podzamcze (lângă Chęcin). Competiția va avea loc în zilele de 5-7 septembrie. Informații suplimentare se pot găsi pe pagina de internet a competiției www.roverchallenge.eu.

Odată cu competiția se va desfășura conferința internațională „Omul în Cosmos”, organizată de Mars Society. La aceasta vor lua parte și reprezentanți ai branșei economice, printre alții, reprezentantul organizației Mars Society Robert Zubrin, precum și G Scott Hubbard, profesor la Universitatea Standford, fost șef al NASA. La eveniment vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai branșei medicale și de cercetare, precum și antreprenori. În cadrul „Picnicului Stiințific”, în corturile special pregătite, vor putea fi vizionate expoziții și experimente potrivite cu secolul nostru și cu interesele opiniei publice - spune Mateusz Józefowicz, președintele Mars Society Polska, organizatorul ERC.

Evenimentul principal este o competiție pentru echipe de studenți sau absolvenți ai unor instituții de învățământ superior care, beneficiind de ajutorul acestora, încearcă să proiecteze și să conceapă, iar apoi, în septembrie, să realizeze cel mai bun vehicul spațial. La baza întrecerii stau patru probe practice.

„ERC este varianta Europeană a prestigioasei University Rover Challenge, organizată în SUA de Mars Society, unde studenții polonezi au obținut în mod repetat succese.” - spune Adam Jarubas, Mareșal al Voievodatului Swiętokrzyskie.

„Suntem foarte încântați că în acest an studenții pot concura în Polonia, la Centrul Regional Stiințifico-Tehnic. Acest proiect se potrivește bine cu Strategia noastră Regională de Inovație.” – adaugă el.

Organizatorul evenimentului este Mars Society Polska, în colaborare cu firma Planet PR, Oficiul Marshall al Voievodatului Swiętokrzyskie, Centrul de Cercetare Stiințifico-Tehnic din Podzamczek, ABM Space Education și Forumul Austriac Cosmic.