Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Premiul Institutului Polonez pentru design

Institutul Polonez din București a acordat un premiu în cadrul Competiţiei de proiecte expoziționale individuale „Expo Maraton 2013” organizată de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca şi Galeria Casa Matei. Câștigătoare concursului la categoria „design de obiect”, Mădălina Danciu, va participa la Łódź Design Festival în Polonia.

Premiul Institutului Polonez pentru design

Competiţia a ajuns anul acesta la a treia ediție și se adresează studenţilor si masteranzilor Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca. La categoria „design de obiect” premiul I a fost câștigat de Mădălina Danciu, studenta la anul I a programului de master în design, pentru colecția „Symphony of the wood”.

Iată ce scrie câștigatoarea concursului despre lucrările ei:

Sursele de inspiraţie pentru designul acestui mobilier au fost două instrumente muzicale: chitara şi vioara. Formele acestora sunt fascinante întrucât pot fi comparate cu corpul feminin, unul dintre elementele cele mai întâlnite în artă.
Este un joc al frumosului pe care l-am urmărit, iar prin faptul că mobilierul ales a fost pentru dormitor, un spaţiu intim, am dorit ca formele să fie pline de senzualitate.
Am optat  pentru realizarea unui mobilier de dormitor, deoarece mi s-a părut că această încăpere are nevoie de o abordare mai delicată, o abordare pe măsura instrumentelor muzicale din care se inspiră.De altfel, chiar materialele utilizate sunt dintre cele care se regasesc şi în realizarea instrumentelor muzicale. Am încercat, ca prin formele pieselor. să redau, celor care vor dori un asemenea mobilier, un spaţiu de poveste.

Dormitorul este compus dintr-un pat, două noptiere, un dulap şi o comodă.                                    

Întrucât epoca contemporană este invadată de forme drepte, impersonale, care sunt departe de a asigura relaxarea necesară într-o lume extrem de agitată, mi-am propus,in realizarea acestui mobilier, sa abordez forme care să iasă din comun

Liniile curbe tind să destindă şi să relaxeze, să ne ducă într-un spaţiu de vis, unde totul se deformează pentru a se reforma într-o nouă poveste.

Am încercat să creez un mobilier de dormitor care să dea spaţiului în care se află o notă muzicală, relaxantă, să îndemne la visare, imaginaţie şi optimism. În acelaşi timp, am vrut să folosesc forme clasice, frumoase, elegante, care dau impresia de sofisticat, par masive, dar într-o abordare corectă, sunt de fapt subtile.

Desigur, întotdeauna designul trebuie să ofere nu doar soluţii estetice, dar în egală masură şi funcţionale. De aceea, am încercat, ca, alaturi de functionalitate, formele să încânte si privirea.

Am dorit ca acest proiect să mă reprezinte. Stilul meu de lucru, indiferent dacă este vorba despre design de produs sau de interior, este bazat pe forme inspirate din natură. Cred că această frază, pe care am citit-o în muzeul Paul Cezanne, îl descrie perfect : « La nature a horreur de la ligne droite ». (Natura are oroare de linia dreapta).