Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Codebreakers – sparge coduri și câștigă

Participă la jocul online CODEBREAKERS și convinge-te de ce spargerea codului mașinii criptate Enigma a schimbat soarta celui de-Al Doilea Război Mondial. Formează o echipă din trei persoane, înregistrează-te pe pagina codebreakers.eu și pornește pe urmele matematicienilor polonezi care, în anul 1932, au descifrat un mesaj criptat cu ajutorul renumitei mașini germane Enigma.

Codebreakers – sparge coduri și câștigă

Jocul Codebreakers are drept scop rezolvarea în echipă a unor enigme virtuale și descifrarea de mesaje criptate bazate pe elemente de istorie, matematică și logică. Jucătorii vor cunoaște cu această ocazie și trei matematicieni polonezi - Marian Rejewski, Jerzy Różycki și Henryk Zygalski, primii care au descifrat un mesaj criptat cu ajutorul Enigmei.

Prima ediție a Jocului Internațional de Criptologie CODEBREAKERS a avut loc în anul 2011 și, de atunci, în cadrul său au concurat peste 6 milioane de iubitori ai enigmelor din întreaga lume. Jocul a fost pregătit de Asociația Culturală și Turistică VIATOR, cu sprijinul Miniesterului Afacerilor Externe din Polonia.

Cum să participi la joc?

- înregistrează-te pe pagina codebreakers.eu

- găsește doi membri dintre cei deja înregistrați pentru a forma o echipă

- participă la joc la unul dintre cele trei niveluri:

 a) nivelul începător (basic) - partida decisivă: 13.10.2017

 b) nivelul avansat (adventure) - începând cu 16.10., partida decisivă: 3.11.2017

 c) nivelul ENIGMA (cel mai greu) - începe pe 6.11.2017, partida decisivă: 24.11.2017

Primele trei echipe care rezolvă toate cerințele vor câștiga premii.

Pe pagina www.codebreakers.eu vor fi publicate scurte lecții de criptologie, precum și despre arta de a construi și sparge coduri, cifruri și enigme.

Vrei să afli mai multe informații despre Enigma și despre spargerea codurilor acesteia? Citește acest articol din revista „Historia” >>>