Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Cultura în era digitală

Managerele și managerii culturii din România și Moldova vor participa, pentru a treia oară, la Academia de Management Cultural, care va avea loc în perioada 16-20 septembrie 2019, la București. Tema ediției de anul acesta este influența lumii digitale și a noilor tehnologii asupra culturii.

Cultura în era digitală

Academia de Management Cultural (CMA) este un proiect coorganizat de membrii rețelei europene de institute culturale EUNIC, inaugurat în 2017.

Asemenea cursurilor postuniversitare, acesta include un program educațional intensiv timp de o săptămână, ce va avea loc în luna septembrie, la București, cu prelegeri, seminarii, discuții și cursuri individuale cu specialiști români și străini din sfera artistică. În iulie, participanții la CMA, ale cărei ediții locale sunt organizate, de asemenea, în Sofia, Salonic și Sarajevo, au efectuat o vizită studențească la Plovdiv, în Bulgaria.

Încă de la început, partenerul academiei este și Institutul Polonez din București, care finanțează participarea profesorilor polonezi în cadrul programului, coordonatorul proiectului fiind Goethe Institut.

Anul acesta, modulul CMA destinat drepurilor de autor și culturii digitale, care va avea loc pe 20 septembrie, va fi susținut de Ewa Majdecka de la Centrum Cyfrowe din Polonia, de profesie sociolog și animator cultural.

La Centrum Cyfrowe, una dintre cele mai importante organizații poloneze non-guvernamentale care se ocupă de cultura digitală, aceasta colaborează la Atelierul de Deschidere Culturală, precum și la proiectul Monumente Deschise, în cadrul căruia coordonează procesele de creare a unor instrumente digitale care să îi apropie pe oameni de patrimoniul cultural. 

Află mai multe de Academia de Management Cultural: 
CMA Europe >>>
CMA Bucharest >>>
Despre EUNIC >>>