Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Ciorbă cu boabe de mazăre uscata // Grochówka

Chef Lorek a reușit să pătrundă în tainele bucătăriei de campanie a Armatei Poloneze și a bănuit ce le dă energie soldaților noștri care, de asemenea, pot fi întâlniți în număr de peste 200 în orașul Craiova, unde staționează în cadrul contingentului NATO. Astăzi vă împărtășește ce a văzut acolo și vă dezvăluie cum să preparați ciorba cu boabe de mazăre uscată, numită, pe scurt, „grochówka”! 

Ciorbă cu boabe de mazăre uscata // Grochówka

Ciorba cu boabe de mazăre uscată, numită în Polonia și ciorba de mazăre militară, este o mâncare faimoasă, pregătită la ceaun, din bucătăriile de campanie ale armatei poloneze. Ciorba aromată este densă, conține o cantitate mare de cârnați, slănină, miroase a afumătură, le dă soldaților forță și îi satisface pe iubitorii de ciorbe. Merită să încercați!

Gorchówka

Dacă îți place această rețetă, gătește grochówka și împărtășește cu noi o fotografie în comentariul filmului cu rețeta. Marchează fotografia cu hashtag-urile #GăteșteCuAccentPolonez și #PoloniaLuiLorek. Autorii ciorbelor care stârnesc cele mai multe reacții pozitive – inimioare, comentarii etc, vor primi premii – cărți cu rețete poloneze în limba engleză.

Dacă vrei să cunoști gusturi noi și să afli mai multe despre Polonia, alătură-te evenimentului nostru „Gătește cu accent polonez” >>>

#GăteșteCuAccentPolonez #PoloniaLuiLorek 

#StamAcasa #stauacasa #ZostańwDomu
#EuropeForCulture #solidarity #SolidatityEU #Covid19 #coroanvirus