Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

CinePOLSKA 2019 - Festivalul Filmului Polonez

Premiera românească a celui mai recent film al uneia dintre cele mai premiate regizoare europene, Agnieszka Holland, intitulat „Domnul Jones ”și concertul de jazz susținut de cvintetul WMQ vor începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Film Polonez CinePOLSKA din București. Evenimentul va avea loc în perioada 29 octombrie-3 noiembrie 2019.

Foto: Maria Zurbagiu
CinePOLSKA 2019 - Festivalul Filmului Polonez

În timpul deschiderii muzicale a festivalului CinePOLSKA pe 29 octombrie 2019, în clubul Control veți putea asculta opera compozitorului polonez, pionier al jazz-ului modern Krzysztof „Komeda” Trzciński (1931-1969), autorul coloanei sonore pentru multe dintre filmele lui Roman Polański, printre altele pentru „Copilul lui Rosemary” („Dziecko Rosemary”) și „Cuțitul în apă” („Nóż w wodzie”). 

Compozițiile muzicianului fac obiectul celui mai nou program, intitulat „Komeda”, al celebrului cvintet polonez de jazz Wojtek Mazolewski Quintet (WMQ), cunoscut pentru energia scenică inedită.

Proiecțiile de film ale ediției jubiliare a CinePOLSKA vor începe la București pe 30 octombrie 2019, la cinematograful Elvire Popesco, cu premiera românească a celui mai recent film al Agnieszkăi Holland „Domnul Jones” („Mr. Jones”).

Holland spune povestea extrem de actuală, bazată pe evenimente reale, a jurnalistului galez Gareth Jones, care luptă pentru adevăr în timpul regimului stalinist și a Marii Foamete din Ucraina. În era falselor știri care ne invadează și a crizei mass-media tradiționale, mesajul acestui film este extrem de puternic și actual.

Filmul regizoarei poloneze a avut premiera la Festivalul de Film din Berlin din acest an, în septembrie 2019 a câștigat Leul de Aur, marele premiu al celui mai important festival din Polonia - Festivalul de Filme Poloneze Artistice din Gdynia și se află printre filmele nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film 2019, ai căror laureați vor fi anunțați pe 7 decembrie. 

În cadrul festivalului CinePOLSKA, spectatorii vor vedea cele mai interesante șase filme poloneze produse în ultimele luni (toate cu subtitrare în limbile română și engleză), premiate la festivaluri internaționale, precum Sundance și Cannes. 

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

29.10.2019, ora 20.00, Clubul Control - concert WOJTEK MAZOLEWSKI QUINTET

30.10.2019, ora 20.00 - deschiderea oficială: DOMNUL JONES / Obywatel Jones (regia Agnieszka Holland). ATENȚIE! Filmul este vorbit în mare parte în limba engleză și va avea subtitrare în limba română. Nu va fi subtitrare în limba polonă. 

31.10.2019, ora 20.30 - JOACA CU VIAȚA / Zabawa zabawa (regia Kinga Dębska). Film în limba polonă, cu subtitrare în limbile română și engleză.

1.11.2019, ora 18.30 - DOLCE FINE GIORNATA / Słodki koniec dnia (regia Jacek Borcuch). ATENȚIE! Filmul este vorbit în mare parte în limba italiană și va avea subtitrare în limbile română și engleză. Nu va fi subtitrare în limba polonă. 

2.11.2019, ora 18.30 - JULIUSZ (regia Aleksander Pietrzak). Film în limba polonă, cu subtitrare în limbile română și engleză.

2.11.2019, ora 20.30 - CLERUL (regia Wojciech Smarzowski). Film în limba polonă, cu subtitrare în limbile română și engleză.

3.11.2019, ora 20.30 - FUGA (regia Agnieszka Smoczyńska). Film în limba polonă, cu subtitrare în limbile română și engleză.

Programul detaliat și informații despre filme >>>

Toate proiecțiile de filme din cadrul festivalului vor avea loc la cinematograful Elvire Popesco (bd. Dacia nr. 77).

Biletele pot fi achiziționate, începând cu data de 11 octombrie, online de pe elvirepopesco.ro, de la casa de bilete Elvire Popesco (deschisă cu o oră înaintea fiecărei reprezentații), precum și de la librăriile Kyralina și Humanitas sau de la sediul Eventbook. Prețul biletelor: tarif întreg - 15 lei, tarif redus - 10 lei, carnet 5 bilete - 60 lei, carnet 5 bilete redus – 40 lei.

Organizatorul Festivalului de Film Polonez CinePOLSKA este Institutul Polonez din București împreună cu partenerii săi: Asociația Cineaștilor din Polonia, Cinema Elvire Popesco (Institutul Francez) și Clubul Control. 

Facebook >>>

Citește mai multe despre concertul formației Wojtek Mazolewski Quintet >>>