Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Cinematografia poloneză la Timișoara

Ultimul film al renumitului regizor polonez Andrzej Wajda, musicalul Agnieszkăi Smoczyńska premiat la Sundance Film Festival și cel mai nou documentar al reputatului regizor polonez Paweł Łoziński se află în programul ediției din acest an a festivalului de film Ceau, Cinema! de la Timișoara (20-23 iulie).

Cinematografia poloneză la Timișoara

21 iulie, ora 18.30 - Cinema Timiș, Piața Victoriei nr. 7

NICI NU ȘTII CÂT DE MULT TE IUBESC / Nawet nie wiesz, jak bardzo Cię kocham

Polonia, documentar, 76 min,

Regia și scenariul: Paweł Łoziński

Distribuția: Ewa Szymczyk, Hanna Maciąg, Bogdan de Barbaro

Prezentat anul trecut la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA), cel mai important eveniment de gen din lume, „Nici nu știi cât de mult te iubesc” este cel mai nou film al reputatului regizor polonez Paweł Łoziński. Un documentar curajos, surprinzător şi profund tulburător, cu două femei adulte – mamă şi fiică – ce iau parte la câteva şedinţe cu un psihoterapeut pentru a-şi îmbunătăţi relaţia dureroasă.

21 iulie, ora 22.15 - Grădina de Vară, bd. C.D. Loga nr. 2

FIICELE DANSULUI / Córki dancingu

Polonia, musical-horror, 92 min

Regia: Agnieszka Smoczyńska

Distribuția: Marta Mazurek, Michalina Olszańska, Kinga Preis

Două sirene surori ies din mare și se opresc într-un club de noapte din Varșovia anilor ’80. Se alătură repede formației Smochine și Curmale, devenind pe zi ce trece senzația vieții de noapte din capitală. Cuprinse însă de sentimentul iubirii, încep să uite de adevărata lor natură, aceea că nu se pot îndrăgosti de un pământean.

22 iulie, ora 20.00 - Cinema Timiș, Piața Victoriei nr. 7

IMAGINEA DE APOI / Powidoki / Afterimage

2016, 98 min., biografie, dramă, istoric

Regia: Andrzej Wajda

Distribuția: Bogusław Linda, Bronisława Zamachowska, Zofia Wichłacz, Tomasz Włosok ș.a.

Filmul este inspirat din biografia pictorului polonez Władysław Strzemiński (1893-1952), co-fondator și profesor al Școlii Naționale Superioare de Arte Plastice din Łódź. Înfățișează perioada stalinistă în Polonia, când Władysław Strzemiński s-a opus doctrinei realismului socialist.

Filmul are în centru povestea emoţionantă a carismaticului pictor Władysław Strzemiński, care s-a opus realismului socialist şi a reuşit să îşi păstreze libertatea artistică, în ciuda numeroaselor obstacole de care s-a lovit. „Imaginea de apoi” este ultimul film al lui Andrzej Wajda. S-a stins din viață în octombrie 2016.

Programul complet al festivalului: www.ceaucinema.ro

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)