Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Chopin la 100 de ani de prietenie româno-poloneză

Laureată a numeroase concursuri internaționale de pian, Beata Bilińska va susține un singur concert la București, pe 8 noiembrie, la Sala Radio, cu acompaniamentul Orchestrei Naționale Radio. În programul concertului se vor afla, printre altele, lucrări de Fryderyk Chopin.

Foto: Michał Obrzut
Chopin la 100 de ani de prietenie româno-poloneză

Concertul de muzică simfonică poloneză de la București, în cadrul căruia vor fi interpretate, printre altele, Andante spianato și Marea Poloneză în mi bemol major, op. 22 de Fryderyk Chopin, încununează manifestările din acest an dedicate centenarului stabilirii relațiilor diplomatice dintre Polonia și România. Totodată, el marchează și împlinirea a 101 de ani de la recucerirea independenței de către Polonia, eveniment ce a avut loc la 11 noiembrie 1918. 

Pianista Beata Bilińska concertează de peste douăzeci de ani pe scenele lumii. Este laureată a numeroase premii, inclusiv a celui mai important premiu polonez în domeniul muzicii – „Fryderyk”, pentru CD-ul cu înregistrarea Concertului nr. 2 pentru pian de Wojciech Kilar (2015). A fost nominalizată de două ori la prestigiosul premiu polonez în domeniul culturii „Pașaportul revistei Polityka”. 

În anul 2003 Beata Bilińska a debutat la Carnegie Hall din New York. A fost prima pianistă poloneză care a interpretat Concertul pentru pian și orchestră „Învierea” de Krzysztof Penderecki (2005). A interpretat în primă audiție și Concertul nr. 2 pentru pian de Wojciech Kilar (2011) și a înregistrat 12 CD-uri, cu lucrări de Ludwig van Beethoven, Fryderyk Chopin, Serghei Rachmaninov, Modest Musorgski ș.a.

Pianista poloneză este profesor asociat la Academia de Muzică „Karol Szymanowski” din Katowice. De asemenea, conduce cursuri de măiestrie în țară și în străinătate, și este membră a juriului multor concursuri internaționale de pian. Artista a colaborat, printre alții, cu maeștri internaționali ai baghetei precum Massimiliano Caldi, Antal Mátyás, Wolfgang Michel.

În partea a doua a concertului din 8 noiembrie, Orchestra Națională Radio va interpreta Simfonia nr. 8 în sol major, op. 88 de Antonin Dvořák. 

Mai multe informații despre pianistă >>>

Bilete cu prețul de la 20 lei >>>

8 noiembrie, ora 19.00
Sala Radio, str. General Berthelot 60-64, București