Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Cele mai frumoase piese muzicale clasice la Sibiu

Într-una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, concertul „Classic Wonders”, în timpul căruia vor răsuna acordurile muzicii lui Beethoven, va fi dirijat la Sibiu, pe 15 august, de dirijorul polonez Wojciech Rodek. Accesul la evenimentul din cadrul festivalului de muzică clasică „Classics for Pleasure” este liber.

Cele mai frumoase piese muzicale clasice la Sibiu

În programul concertului, care se va desfășura în Piața Mare, se vor afla lucrări renumite ale lui Ludwig van Beethoven: Uvertura operei „Coriolan”, Concertul pentru pian și orchestră nr. 2, în Si bemol major, op. 19 și Simfonia nr. 7 în La major, op. 92. Binecunoscute publicului din România, piesele vor putea fi ascultate pentru prima oară în concepția interpretativă a unui dirijor polonez. 

Wojciech Rodek (n. 1977) este directorul artistic al Filarmoniciii „Henryk Wieniawski” din Lublin și al Operei (Teatr Wielki) din Łódź. Absolvent al Academiei de Muzică din Wrocław (2003), în prezent conduce și clasa de dirijat din aceeași academie.
 
În cadrul concertului de la Sibiu, sub bagheta acestuia, va evolua tânăra dar deja mult apreciata orchestră de cameră Camerata Regală. Solista concertului va fi talentata pianistă româncă Adela Liculescu (n. 1993).

Participarea la festival a dirijorului polonez este cofinanțată de Institutul Polonez din București. Cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional „Classics for Pleasure”, organizat de asociația Elite Art Club UNESCO, va avea loc la Sibiu, în perioada 14-16 august 2017, în trei locuri: Piața Mare, Sala Thalia și Biserica Ursulinelor.

Concertul „Classic Wonders” din 15 august va începe la ora 20.00.

Mai multe despre festival: www.classicsforpleasure.ro