Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Cărți artistice poloneze la Cluj

Cărți frumoase ca niște opere de artă și ilustrații de carte din Polonia pot fi admirate în perioada 7-12 martie, în cadrul expoziției „Bookmakers” / „Bookmacherzy. The art of the book”, de la Cluj-Napoca.

Foto: Jakub Bąk
Cărți artistice poloneze la Cluj

Expoziția cuprinde lucrări semnate de studenți și cadre didactice din cadrul Catedrei de Proiectare Grafică a Academiei de Arte „E. Geppert” din Wrocław (Polonia).

Cărțile realizate de studenți, care vor fi prezentate la Cluj sunt, în majoritatea cazurilor, exemplare unicat, concepute în cadrul cursurilor de proiectare grafică și executate în atelierul-legătorie de carte, altele – în principal cele realizate de cadrele didactice – au fost tipărite în tiraje mai mari. 

Expoziția din galeria „Casa Matei” din Cluj-Napoca (str. Matei Corvin nr. 6) este completată de o prezentare de cărți realizate în cadrul atelierelor de editare și legare de carte. Ele reprezintă în primul rând o demonstrație a posibilităților existente în domeniul legătoriei artistice. 

Expoziția „Bookmakers” / „Bookmacherzy. The art of the book” este diversificată de două „mici colțuri tematice" – unul este reprezentat de un perete pe care sunt lipite file dintr-una dintre cărți, aranjată sub forma unui calendar din care pot fi rupte filele, celălalt este un fragment de stâlp de afișaj, pe care autoarea a fixat ilustrațiile – anunțuri matrimoniale.

Prezentarea lucrărilor poloneze în România este rodul strânsei colaborări permanente dintre Academia de Arte „E. Geppert” din Wrocław și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. În paralel cu expoziția, în perioada 8-9 martie vor avea loc ateliere de proiectare grafică pentru studenții instituției românești de învățământ, conduse de Magdalena Wosik, cadru didactic al Academiei de Artă din Wrocław.  

Co-organizator al expoziției „Bookmakers” / „Bookmacherzy. The art of the book” este Institutul Polonez din București, iar vernisajul acesteia va avea loc la galeria „Casa Matei” din Cluj-Napoca marți, 7 martie, la ora 18.00. În celelalte zile, expoziția poate fi vizitată între orele 9.00-17.00.