Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Capella Cracoviensis la București

Una dintre cele mai interesante formații de pe scena contemporană a muzicii clasice, Capella Cracoviensis, va susține un concert în România pe 27 noiembrie 2018. Ansamblul polonez va putea fi ascultat în cadrul Festivalului de Muzică Veche de la București

Capella Cracoviensis la București

Capella Cracoviensis a luat ființă în anul 1970, din inițiativa directorului Filarmonicii din Cracovia de la acea vreme, Jerzy Katlewicz, care a încredințat misiunea de a crea, pe lângă filarmonică, un ansamblu specializat în muzică veche, lui Stanisław Gałoński. În timp,  Capella Cracoviensis s-a transformat într-o entitate independentă, incluzând în variatul său repertoriu de la lucrări medievale până la interpretări în primă audiție ale unor compoziții contemporane. Din noiembrie 2008 directorul general și artistic este Jan Tomasz Adamus.

Concertul de la București, organizat cu sprijinul Institutului Polonez din București, va avea loc pe 27 noiembrie 2018, la ora 19.00, la Teatrul Național (Sala Media), în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului de Muzică Veche.

Mai multe informații despre concert vei găsi aici: https://earlymusic.ro/events/independence-schutz/

Programul concertului:
Schütz • Pękiel • Bach
Wacław z Szamotuł: Już się zmierzcha / Se lasă seara
Heinrich Schütz: Musikalische Exequien
Bartłomiej Pękiel: Dulcis amor Jesu
Johann Sebastian Bach: motetul Komm, Jesu, komm

Corul Capellei Cracoviensis
Michalina Bienkiewicz, Antonina Ruda - soprano
Łukasz Dulewicz, Ilona Szczepańska - alto
Szczepan Kosior, Piotr Szewczyk - tenor
Marek Opaska, Sebastian Szumski - bas
Justyna Młynarczyk - viola da gamba
Frank Pschichholz - teorbă
Jan Tomasz Adamus – dirijor

Informații privind rezervarea locurilor (accesul este gratuit) vei găsi aici >>>

Evenimentul este cofinanțat din fondurile Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, în cadrul Programului Multianual INDEPENDENTA pentru anii 2017 - 2021, parte a programului de subvenții ”Punți culturale” al Institutului „Adam Mickiewicz”.