Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Capella Cracoviensis la Braşov // 24.09

Una dintre cele mai interesante formații de pe scena contemporană a muzicii clasice, Capella Cracoviensis, va susține un concert la Braşov pe 24 septembrie 2019. 

Capella Cracoviensis la Braşov // 24.09

Capella Cracoviensis interpretează de la compoziții din Evul Mediu, până la opere romantice și lucrări contemporane. Folosește instrumente din perioada antică și practici istorice de execuție.

Considerată una dintre cărțile de vizită ale orașului Cracovia, formația este însoțită de orchestră. 

Capella Cracoviensis vine în România în formula de 20 de persoane. A fost înființată în anul 1970, din inițiativa directorului Filarmonicii din Cracovia de la acea vreme, Jerzy Katlewicz. Misiunea de a crea, pe lângă filarmonică, un ansamblu specializat în muzică veche i-a încredințat-o lui Stanisław Gałoński. 

Cu trecerea anilor, Capella Cracoviensis a devenit un ansamblu de sine stătător, iar din 2008, director general şi artistic este Jan Tomasz Adamus.

Cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti și mulțumită finanțării din fondurile Ministerului Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone, concertele din România vor avea loc după cum urmează:
● duminică, 22 septembrie, ora 19.30, la catedrala Sf. Iosif din Bucureşti (str. H. M. Berthelot nr. 19). Intrare liberă.
● marți, 24 septembrie, ora 18.00, la Biserica Neagră din Braşov (Curtea Johannes Honterus nr. 2). Acces pe bază de bilet - 12 RON, care poate fi cumpărat la intrarea în biserică. 

Programul concertelor:

Jan Engel: Simfonia în D minor
Wolfgang Amadeus Mozart: Serenata nr. 6 în D major, K. 239
Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 7 în D major, K. 45

***
Bazyli Bohdanowicz: Simfonia în D major
Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 8 în D major, K. 48

Capella Cracoviensis la instrumente istorice:

Aleš Ambrosi Roberto de Franceschi - oboi
Inga Klaucke - fagot
Gavin Edwards Paweł Dziewoński - corn
Marian Magiera, Paweł Gajewski - trompetă
Tomasz Sobaniec - timpan
Robert Bachara - concertmaistru
Jadwiga Czepielowska Maciej Czepielowski Tomasz Góra Agnieszka Krawczyk
Klaudia Matlak Beata Nawrocka Agnieszka Świątkowska - vioară
Mariusz Grochowski Teresa Wydrzyńska - violă
Konrad Górka - violoncel
Michał Skiba - contrabas