Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Bursa „Krzysztof Skubiszewski" 2014

Universitatea din Varşovia, cu sprijinul Fundaţiei „Krzysztof Skubiszewski”, anunţă lansarea concursului pentru bursa şi grantul de cercetare „Krzysztof Skubiszewski”, pentru anul academic 2014/2015, dedicat candidaţilor din Europa Centrală. Bursa face posibilă efectuarea unui stagiu de cercetare în domeniile Dreptului, Ştiinţelor Politice sau Istoriei Contemporane la orice instituţie academică din Polonia.

Bursa „Krzysztof Skubiszewski" 2014

Concursul se adresează persoanelor cu studii superioare finalizate şi care şi-au susţinut teza de doctorat, fie au alte realizări semnificative în domeniul public, îndeosebi în promovarea democraţiei şi a statului de drept.

Bursa face posibilă efectuarea unui stagiu de cercetare în domeniile Dreptului, Ştiinţelor Politice sau Istoriei Contemporane la Universitatea din Varşovia (sau la altă instituţie academică din Polonia). Stagiul începe la 1 octombrie 2014 şi se desfăşoară până la încheierea anului universitar.

Grantul constă într-o finanţare de două luni pentru o vizită de cercetare în Polonia, având acelaşi scop şi fiind organizată în aceleaşi condiţii ca stagiul în cadrul bursei.

Sunt preferaţi candidaţii care nu depăşesc vârsta de 40 de ani.

Un criteriu important în alegerea candidaţilor este cunoaşterea limbilor străine, în special a limbii engleze. Este indicat ca aplicantul să cunoască şi limba polonă. Persoanele care nu vorbesc limba polonă, dar care au fost calificate pentru bursă, vor urma un curs intensiv de limbă cu două luni înaintea începerii stagiului. Beneficiarii grantului pot beneficia şi ei (dacă se consideră necesar) de un curs de limbă polonă pe perioada şederii lor în Polonia.

Documentele necesare aplicării:

1) Formularul de candidatură, care poate fi descărcat de la adresa: www.skubi.net/stypendium2014.html

2) Curriculum vitae (în engleză sau polonă).

3) Scrisoare de motivaţie, împreună cu descrierea programului de cercetare propus pentru stagiu.

4) Copie după diplomele academice sau documente care să ateste realizările candidatului în domeniul public, activitatea sa politică şi socială.

5) O listă cu publicaţii, expertize şi alte lucrări care să ateste pregătirea ştiinţifică şi profesională a candidatului, precum şi copii ale publicaţiilor şi lucrărilor mai importante.

6) Certificat care să ateste limba straină cunoscută.

7) Scrisoare de recomandare din partea coordonatorului ştiinţific sau din partea altei persoane care poate atesta gradul de pregătire al candidatului. Se recomandă ataşarea şi altor scrisori de recomandare, precum şi numele şi datele de contact ale persoanelor care pot fi rugate de juriu să-şi exprime părearea despre candidat.

8) Alte documente care să ajute în selecţie.

Aplicaţiile, împreună cu documentele necesare, vor fi trimise nu mai târziu de 7 aprilie 2014 la adresa:

Uniwersytet Warszawski

Studium Europy Wschodniej

Pałac Potockich

Krakowskie Przedmieście 26/28

00-927 Warszawa, Polonia

Sau la adresa de e-mail: stypendia.studium@uw.edu.pl

Numai candidaţii aleşi vor fi anunţaţi pentru programarea unui interviu nu mai târziu de 31 mai 2014.

Informaţii detaliate despre bursă şi grant găsiţi la adresa http://www.skubi.net/stypendium_en.html.