Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Concert Bester Quartet la Sibiu Jazz Festival

Formația poloneză Bester Quartet va susține un concert în cadrul ediției 44 a festivalului Sibiu Jazz Festival sâmbătă, 25 octombrie, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu (str. Cetății nr. 3-5).

Concert Bester Quartet la Sibiu Jazz Festival

Bester Quartet este un fenomen pe piața muzicală mondială. Formată din patru instrumentiști de excepție, de profesie muzicieni de muzică clasică, grupul a funcționat ani buni sub denumirea The Cracow Klezmer Band, fiind înființată în 1997, la Cracovia, din inițiativa tânărului compozitor și acordeonist Jarosław Bester. Muzica lor are la bază improvizația împletită cu elemente de muzică clasică, jazz și muzică camerală.

Bester Quartet a colaborat cu nume mari ale muzicii jazz, klezmer și de avangardă precum John Zorn, Tomasz Stańko, Grażyna Auguścik, John McLean, Don Byron, Frank London, Jorgos Skolias, Aaron Alexander, Ireneusz Socha, Tomasz Ziętek ș.a. A susținut concerte în Polonia, SUA, Anglia, Spania, Cehia, Slovacia, Finlanda, Italia, Estonia, Franța, Rusia, Canada etc., și are la activ opt albume.

Jarosław Bester - acordeon
Bartłomiej Staniak - vioară
Oleg Dyyak - acordeon, clarinet, percuție, duduk
Maciej Adamczak - contrabas