Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Barbara Bujakowska: ID-ance @ News from Polska

ID-ance este autobiografia dansată a Barbarei Bujakowska, reprezentantă a așa-numitei „Generații Solo”, dansatoare și coregrafă din Cracovia, cu studii în Austria. O poveste amuzantă despre dezvoltarea artistică și ciocnirea dintre visurile copilăriei și maturitate.

Foto: Katarzyna Machniewicz
Barbara Bujakowska: ID-ance @ News from Polska

„Primele minute ale performance-ului sunt amintirea întâilor pași făcuți în sala de sport ca gimnastă.  Ascultam atunci muzica lui Vangelis și visam că voi deveni prim-balerină. Apoi au venit ani la rândul de muncă și sacrificii pentru dans. Dragoste și ură. Căutări de sine, momente de ezitare și reconvertire. Nebunii artistice și extaz spiritual. Kitch și patos. Comedie. Eu.” (Barbara Bujakowska)

Ideea, coregrafia, realizare: Barbara Bujakowska

Muzica: John Cage, Vangelis, Gus Gus, Edith Piaf, Caccini

Spectacol realizat în cadrul unui program de reședință la Festivalul Maat din Lublin, Polonia.

Barbara Bujakowska - dansatoare, pedagog și coregrafă - își desfășoară activitatea la Cracovia. A studiat dansul la Anton Bruckner Privatuniversität din Linz, Austria, și la SEAD, în Salzburg. A practicat, de asemenea, gimnastică artistică. A fost bursieră a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național din Polonia (2009) .

A fost membră a grupului Hoplaa din Cracovia, alături de care a creat mai multe producții video de dans, independente. Spectacolul ei solo, ironicul „Swan… like”, a cărui inspirație este Tanztheater-ul german, a primit premiul concursului „Valea Creativă” (2008), organizat de televiziunea poloneză. Realizează experimente la granița dintre mișcare și muzică (spectacolele „Movement Modular Synthesis”, 3-Dance”). A dansat și în compania lui Nigel Charnock - spectacolele „Happy! ” și „Nic”. Bujakowska și-a creat un stil original, bazat pe legătura rară care se formează între distanță, simțul umorului și raportarea analitică la formă.

Spectacolul face parte din programul micro-festivalului „News from Polska” la București.