Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Anul Jan Karski

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari eroi ai secolului al XX-lea - Jan Karski (1914-2000), diplomat și ofițer, martor ocular al Holocaustului. La 6 decembrie 2013, Seimul Republicii Polone a declarat anul 2014 „Anul Jan Karski”, când personalitatea acestuia va fi prezentată întregii lumi prin diferite acțiuni culturale.

Anul Jan Karski

Punându-și viața în pericol, Jan Karski a scris un raport despre exterminarea evreilor în Holocaust, pe care l-a prezentat liderilor marilor puteri din vest, implorându-i să intervină și să-i salveze pe evrei. După război, Karski a primit distincția de „Drept între Popoare” și a devenit cetățean de onoare al Israelului. A fost decorat cu Ordinul Vulturul Alb (Polonia) și cu Medalia Libertății (SUA).