Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Animații și videoclipuri la Cafekultour Timișoara

Miercuri, 9 aprilie, la ora 19.00, vă invităm la cafeneaua Cuib D'Arte din Timișoara (str. Mărășești nr. 14) unde vom prezenta lucrările laureaților primei ediții a Festivalului Național de Animație Poloneză „O!PLA”, după care vă invităm la dans - vom proiecta videoclipuri din cele patru țări membre ale Grupului de la Vișegrad - Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria. Proiect realizat în colaborare cu Institutul Francez, în cadrul Cafekultour - Săptămâna Cafenelelor.

Animații și videoclipuri la Cafekultour Timișoara

Festivalul Național de Animație Poloneză „O!PLA” este o inițiativă a Animation Across Borders. Prima ediție a Festivalului s-a desfășurat în perioada 5.04.- 9.06.2013, în 21 de localități din Polonia, și a avut un public foarte numeros, de peste 5000 de spectatori.

O!PLA (O!PLA înseamnă: O! Animație Poloneză!) este mai înainte de toate o încercare de a obține un contact și de a construi o relație între spectatorul polonez și animația poloneză de autor, dar și de a promova, în țară și în străinătate, una dintre cele mai mari comori ale culturii poloneze – filmul de animație, care continuă să fie una dintre cele mai importante sfere ale artei poloneze. La baza O!PLA se află concursul național al celor mai noi animații poloneze pentru adulți, care este însoțit de retrospective, proiecții de animații pentru copii și tineri, ateliere de animație, concerte, vernisaje. Ceea ce oferă o notă distinctă Festivalului este faptul că jurizarea este făcută chiar de către publicul prezent la proiecții, ei fiind cei care aleg câștigătorii.

 

După setul de animații, vom proiecta videoclipuri cu muzică cehă, poloneză, slovacă și maghiară. Aceia dintre voi care vor vrea să se uite cu atenție și să analizeze măiestria montajului - sunt liberi să facă acest lucru, noi însă vă invităm la dans! Vrem să vă arătăm că Grupul Vișegrad nu înseamnă doar întâlniri la nivel înalt cu politicieni sobri, îmbrăcați în costume de culoare închisă. Pentru noi, V4 înseamnă multă culoare și distracție!

Informații despre Grupul Vișegrad găsiți aici http://www.visegradgroup.eu/about