Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Animație poloneză la Cafekultour Timișoara

Anul acesta, în cadrul evenimentului „Cafékultour – săptămâna cafenelelor”, care se va desfășura la Timișoara în perioada 18-24 aprilie, ziua de miercuri, 20 aprilie, va fi dedicată Poloniei. Prezentăm o selecție a celor mai bune filme de animație prezentate în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Național de Animație Poloneză „O!PLA”, care s-a desfășurat în 51 orașe din Polonia în perioada 21 martie-31 mai 2015.

Animație poloneză la Cafekultour Timișoara

20 aprilie, ora 19.00 - ceainăria librăriei Cărturești Mercy, str. Mercy nr. 7, Timișoara

Programul O!PLA ACROSS THE BORDERS 2015 cuprinde filme realizate în studiouri profesioniste, animații independente, filme studențești, videoclipuri de animație. Programul de anul trecut al O!PLA ACROSS THE BORDERS a fost prezentat în 34 orașe de pe 5 continente, inclusive la Timișoara, în cadrul Cafekultour. Inițiatorul și organizatorul principal al festivalului O!PLA este Asociația Animation Across Borders din Polonia.

O!PLA este mai înainte de toate o încercare de a obține un contact și de a construi o relație între spectatorul polonez și animația poloneză de autor, dar și de a promova, în țară și în străinătate, una dintre cele mai mari comori ale culturii poloneze – filmul de animație, care continuă să fie una dintre cele mai importante sfere ale artei poloneze. La baza O!PLA se află concursul național al celor mai noi animații poloneze pentru adulți, care este însoțit de retrospective, proiecții de animații pentru copii și tineri, ateliere de animație, concerte, vernisaje. Ceea ce oferă o notă distinctă Festivalului este faptul că jurizarea este făcută chiar de către publicul prezent la proiecții, ei fiind cei care aleg câștigătorii.