Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

„Akropolis”-ul lui Grotowski, la Sibiu

Înregistrarea video a spectacolului regizat de unul dintre cei mai inovatori regizori din lume, Jerzy Grotowski, va fi prezentată în cadrul ediţiei 2012 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Proiecţia este însoţită de un „Ghid special de vizionare”, realizat de Peter Brook. Va vorbi: Lewis Freedman.

„Akropolis”-ul lui Grotowski, la Sibiu

25 mai, ora 16.00 - Casa de Cultură a Sindicatelor (Sala Studio - intrarea A), str. Emil Cioran nr. 1A, Sibiu

AKROPOLIS (1969)

regia Jerzy Grotowski

Scenariul performance-ului se bazează pe „Akropolis”, drama scrisă de Stanisław Wyspiański (1869-1907), dramaturg, poet şi pictor al Simbolismului Polonez. Timpul acţiunii în piesa lui Wyspiański este noapte dinaintea Învierii: scena are loc în Castelul Regal - Acropolisul Polonez - în Cracovia. Siluetele coboară de pe tapiţeriile care decorează pereţii catedralei şi statuile prind viaţă. Se joacă diferite scene din Biblie şi din epopea lui Homer. Drama se încheie cu învierea lui Christos-Apollo, un simbol al puterii morale a Poloniei şi Europei. Jerzy Grotowski pune problema unui loc unde cizilizaţia Europeană din vremurile noastre a fost judecată. Jerzy Grotowski a înlocuit scena Castelului Regal cu cea a unui lagăr de exterminare. Auschwitz devine „necropola triburilor”. Figurile par a se ridica din fumul crematoriului şi din vaporii exterminării în masă.