Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Adam Burakowski, despre comunismul, la TVR

Autorul polonez al monografiei lui Ceausescu, intitulate "Geniul Carpatilor", povesteste ân cadrul emisiunii "Punctul pe istorii" la TVR1 despre cercetarile sale.

Adam Burakowski, despre comunismul, la TVR

Într-o perioadă tulbure pentru cultura română – în care fondurile institutelor menite s-o promoveze se diminuează văzând cu ochii, iar programele de profil dispar în neant odată cu televiziunea care le găzduia –, seria de emisiuni, pe care Adina Vukovic ne-o propune în aceste zile, este una reconfortantă și respiră un aer de normalitate. Este vorba de trei ample interviuri, reunite sub denumirea de Punctul pe istorii, care vor fi difuzate la începutul acestei săptămâni de TVR 1 și, în reluare, de TVR HD. Cei trei protagoniști ai interviurilor provin din țări și culturi diferite, dar și din domenii variate.

În cadrul emisiunii, Adina Vukovik îl are ca partener de discuții pe Adam Burakowski. Lector la Institutul de Studii Politice al Academiei Poloneze de Științe, fost director adjunct al postului de radio Polonia Internațional, Burakowski semnează un volum dedicat integral comunismului românesc – Dictatura lui Nicolae Ceaușescu (1965-1989). Geniul Carpaților – care și face, de altfel, subiectul interviului acordat realizatoarei TVR.