Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

A murit regizorul Jerzy Jarocki

Miercuri, 10 octombrie, s-a stins din viață la Varșovia, la vârsta de 83 de ani, Jerzy Jarocki, unul dintre cei mai importanți regizori polonezi.

A murit regizorul Jerzy Jarocki

Jerzy Jarocki s-a născut pe 11 mai 1929. A montat piese printre altele la Teatrul Vechi „Helena Modrzejewska” din Cracovia. A predat la Școala Națională Superioară de Teatru „Ludwik Solski” din Cracovia. Începând cu anul 1991 a fost membru al Academiei Poloneze de Abilități. În ultimii ani de activitate, Jarocki a colaborat cu Teatrul Național de la Varșovia, unde pregătea un spectacol nou.

Laureat al Premiului „Konrad Swinarski” acordat de periodicul „Teatr” pentru spectacolul „Regele Lear”, considerat a fi cel mai bun spectacol din stagiunea 1976/77. La 17 noiembrie 2007 a fost decorat cu Medalia de Aur pentru Meritul Cultural „Gloria Artis”.