Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Program CinePOLSKA București

Cinema Elvire Popesco - bd. Dacia nr. 77

 

17.11.2017, ora 20.00

ARTA DE A FACE DRAGOSTE. POVESTEA MICHALINEI WISŁOCKA / Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej

Polonia, 2017, 117 min., film biografic

Regia: Maria Sadowska

Distribuția: Magdalena Boczarska, Eryk Lubos, Justyna Wasilewska, Piotr Adamczyk ș.a.

subtitrare în limba română

Filmul spune povestea Michalinei Wisłocka, doctor renumit și autoarea celui mai popular ghid de educație sexuală din Polonia. Prin intermediul cărții sale, publicată în anii ’70, în perioada de glorie a Republicii Populare Polone, aceasta a reușit să revoluționeze viața sexuală a întregii țări, purtând o luptă acerbă împotriva cenzurii dictate de sistem și rezistenței bisericii.

„Arta de a face dragoste” îmbină perfect viața personală a eroinei cu practica profesională și anii de luptă cu sistemul comunist. Toate aceste elemente formează un întreg compact, nici unul dintre ele nefiind expus într-o manieră care să deranjeze. Este necesar să se acorde atenție dialogurilor și prezentării fantastice a realităților Republicii Populare Polone, care, de multe ori, este ridiculizată pentru absurditatea sa. - regizoarea Maria Sadowska

THE ART OF LOVING - Official Trailer from Be For Films on Vimeo.

 

18.11.2017, ora 20.00

TABLOU DE VÂNĂTOARE / Pokot

Polonia, Germania, Cehia, Suedia, 2017, 128 min., dramă

Regia: Agnieszka Holland, Kasia Adamik

Distribuția: Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Jakub Gierszał, Patrycja Volny ș.a.

subtitrare în limba română

Janina Duszejko, un inginer ieșit la pensie, trăiește într-un sat de munte la granița dintre Cehia și Polonia. Într-o noapte, aceasta găsește trupul mort al unui vecin braconier. Împrejurările morții bărbatului sunt necunoscute, singurele urme din preajma casei sale fiind cele lăsate de niște căprioare. Cu timpul, sunt descoperite cadavrele altor vânători locali. Duszejko, văzând neputința poliției, demarează propria anchetă pornind de la suspiciunea că toate crimele au fost comise de animalele pădurii. 

Agnieszka Holland conferă acestei povești niște caracteristici de gen. „O îmbracă” într-un film polițist, horror, într-un basm cu happy-end. Totul pentru a exprima durerea subcutanată a unei generații care a reușit să realizeze atât de multe, pentru ca la bătrânețe să asiste la escaladarea violenței și întoarcerea de la valorile în care credea: solidaritate, democrație, deschidere, umanism religios. - Tadeusz Sobolewski, wyborcza.pl

Filmul a câștigat Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ediția 2017.

19.11.2017, ora 20.00

ULTIMA FAMILIE / Ostatnia rodzina

2016, Polonia, 124 min., film biografic

Regia: Jan P. Matuszyński

Distribuția: Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Aleksandra Konieczna ș.a.

subtitrare în limba română

Zdzisław Beksiński este un pictor cunoscut pentru tablourile sale cu trupuri descompuse şi fanteziile sexuale sado-masochiste. Fiul său Tomek, DJ de radio şi traducător cunoscut, este nevrotic şi are tendinţe sinucigaşe, iar soţia Zofia, o catolică devotată, îndură ciudăţeniile celor doi încercând să ţină familia unită.

Acesta nu este un film biografic tradițional, nu este nici măcar o poveste despre un pictor popular, ale cărui tablouri sumbre au stat la baza legendei întunecate care s-a creat în jurul familiei Beksiński, considerată mulți ani ca fiind blestemată. Până de curând, despre Beksiński se vorbea în primul rând în contextul sinuciderii lui Tomek, jurnalist și traducător, și al morții tragice a lui Zdzisław, ucis cu brutalitate în apartamentul său. - Małgorzata Steciak, kultura.gazeta.pl

24.11.2017, ora 20.00

PLANETA CELOR SINGURI / Planeta singli

Polonia, 2016, 135 min., comedie

Regia: Mitja Okorn

Distribuția: Maciej Stuhr, Agnieszka Więdłocha, Piotr Głowacki, Weronika Książkiewicz ș.a.

subtitrare în limba română

Ania caută bărbatul perfect pe un portal de întâlniri pe internet. Viața ei se schimbă atunci când Tomek, producătorul celui mai popular și controversat program de televiziune din țară îi propune să devină personajul principal al emisiunii sale. Ea începe să stabilească întâlniri pe internet, iar el prezintă adevărata față a bărbaților, luând totodată în râs naivitatea femeilor. Dar atunci când Ania întâlnește bărbatul perfect, lucrurile iau o cu totul altă turnură.

Cred că „Planeta celor singuri” are tot ce ar trebui să aibă o comedie romantică. Este o poveste despre singurătatea în vremurile noastre, care se îmbină foarte bine cu satira la adresa mass-media modernă. Autorii reușesc să echilibreze proporțiile și să facă față genului, astfel încât producția ajunge să amuze, dar și să emoționeze. Mai mult chiar, este condimentată cu un umor deloc forțat, departe de glumele de prost gust specifice altor comedii poloneze. - Krzysztof Połaski, telemagazyn.pl

25.11.2017, ora 20.00

MARIA SKŁODOWSKA-CURIE. CURAJUL DE A CUNOAȘTE / Marie Curie

Polonia, Belgia, Franța, Germania, 2016, 95 min., film biografic

Regia: Marie Noëlle

Distribuția: Karolina Gruszka, Charles Berling, Arieh Worthalter, Iza Kuna ș.a.

film în limba franceză, subtitrare în limba română și engleză

Filmul urmărește cei mai prolifici ani din viața renumitei savante poloneze Maria Skłodowska-Curie și lupta acesteia pentru recunoaștere în comunitatea științifică dominată de bărbați la începutul secolului al XX-lea în Franța. Acțiunea începe în anul 1905, atunci când Maria și soțul ei, Pierre, merg la Stockholm să primească Premiul Nobel pentru descoperirea radioactivității și se încheie în anul 1911, atunci când savanta primește al doilea Premiu Nobel, de data aceasta pentru chimie.

„Maria Skłodowska-Curie: Curajul de a cunoaște” este clar o abordare poetică a vieții savantei, laureată cu Premiul Nobel. Regizoarea Marie Noëlle conferă un stil contemplativ, impresionistic acestei drame, concentrându-se asupra vieții romantice a lui Curie și a luptelor purtate de aceasta ca femeie, mai degrabă decât să se concentreze asupra progreselor ei științifice. - Kimber Mayers, latimes.com

26.11.2017, ora 20.00

IMAGINEA DE APOI / Powidoki

2016, Polonia, 99 min., film biografic

Regia: Andrzej Wajda

Distribuția: Bogusław Linda, Bronisława Zamachowska, Zofia Wichłacz ș.a.

subtitrare în limba română și engleză

În 1945, în timp ce Stalin strânge pumnul în jurul Poloniei, faimosul pictor Władysław Strzemiński refuză să-şi adapteze arta la doctrinele realismului social. Este persecutat, demis din funcţia de profesor universitar, iar curând îşi va vedea opera scoasă din muzee. Cu ajutorul unora dintre studenţii săi, el începe să lupte împotriva partidului şi devine simbolul unei rezistenţe artistice împotriva tiraniei intelectuale.

„Imaginea de apoi” este o încântare pentru ochi. La cei 90 de ani de viaţă şi 65 de ani de carieră, Andrej Wajda a ajuns la o măiestrie regizorală incredibilă. Fiecare cadru pare natural şi firesc, dar în acelaşi timp îndelung studiat, lumina este fabuloasă, imaginea ţi se aşază duios pe retină. Muzica este şi ea fericit armonizată cu povestea. Cât despre actorul Bogusław Linda, face un rol de zile mari. - Anca Mureșan, agenda.liternet.ro

 

 

• Proiecțiile de filme din cadrul CinePOLSKA se desfășoară în zilele de 17-19 noiembrie și 24-26 noiembrie 2017,  la cinematograful Elvire Popesco (bd. Dacia nr. 77).

• Filmele au subtitrare în limba română și încep la ora 20.00.

• Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a cinematografului Elvire Popesco, de la noul sediu Eventbook, de la librăriile Kyralina și Humanitas, în timpul programului de lucru cu publicul și în limita locurilor disponibile, precum și online pe elvirepopesco.ro.

• Prețul biletelor: tarif întreg - 15 lei, tarif redus - 10 lei, carnet 3 bilete - 30 lei.