Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Primăvara începe cu un concert polonez în Moldova

Binecunoscut iubitorilor de muzică clasică poloneză și universală, pianistul Tadeusz Domanowski va susține un concert la Chișinău, pe 4 martie, în cadrul primăvăraticului Festival Muzical Internațional „Mărțișor”. Va fi acompaniat de Orchestra Națională de Cameră a Sălii cu Orgă, sub bagheta unei dirijoare poloneze.

Primăvara începe cu un concert polonez în Moldova

Având în palmares numeroase concerte pe scene de prestigiu din Europa, Asia și SUA, Tadeusz Domanowski va prezenta publicului moldovenesc, printre altele, 3 Preludii de Fryderyk Chopin/Maciej Małecki, precum și Concertul pentru pian de Marcin Błażewicz. Orchestra Națională de Cameră, care îl va acompania în acea seară va fi dirijată de Monika Wolińska, dirijoare a Orchestrei Filarmonicii din Gorzów și profesor asociat la Universitatea de Muzică „Fryderyk Chopin” din Varșovia.

Tadeusz Domanowski (n. 1980) este absolvent al Academiei de Muzică „Fryderyk Chopin” din Varșovia. A susținut concerte și recitaluri în numeroase țări. A evoluat, printre altele, în cadrul unor concerte pe importante scene muzicale, cum ar fi  Carnegie Hall din New York, Filarmonica Națională din Varșovia, Filarmonica Națională din Vilnius (Lituania), ca și în cadrul unor festivaluri, dintre care amintim Festivalul Internațional Rencontres Internationales Frederic Chopin de la Nohant (Franța), Harbin Summer Music Festival (China), Ionio Festival Paolo Carrer (Grecia) sau Bebersee Festival (Germania).

În luna martie 2013, casa de discuri EMI Classics a publicat primul CD solo al pianistului.

Concertul de la Chișinău va avea loc sâmbătă, 4 martie, la ora 18.00, în sala Muzeului Național de Artă al Moldovei, al cărui sediu a fost minunat restaurat (str. 31 August 1989 nr. 115). Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Sala cu Orgă din Chișinău, cu sprijinul Institutului Polonez din București și Ambasadei Republicii Polone la Chișinău.

Detalii despre concert găsiți aici >>>

Mai multe informații despre pianist: tadeuszdomanowski.com