Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Polonia la festivalul ClassFest din Chișinău

Scurt-metrajele absolvenților renumitei Școli de Film din Łódź în prezența a două regizoare: Marta Magnuska și Anna Pawluczuk fac parte din programul celei de-a noua ediții a Festivalului Internațional al Școlilor de Film ClassFest de la Chișinău. Partenerul evenimentului este Institutul Polonez din București.

Polonia la festivalul ClassFest din Chișinău

Festivalul ClassFest (7-12 mai) reunește reprezentanți ai școlilor de arte din diferite țări. Regizoarele Marta Magnuska și Anna Pawluczuk vor reprezenta renumita Școală de Film din Łódź, la care s-au școlit printre alții Roman Polański, Andrzej Wajda și Krzysztof Kieślowski. Acestea vor fi prezente la proiecția de scurt-metraje poloneze, care va avea loc pe 9 mai, la ora 19.30.

Institutul Polonez din București este partener constant al festivalului ClassFest și cofinanțează participarea poloneză la acest eveniment.

Înființată în anul 1948, Școala de Film din Łódź este una dintre cele mai vechi instituții de film din lume. În programul studiilor se pune un accent deosebit pe activitățile practice. În cadrul școlii sunt școliți regizori, animatori, fotografi, scenariști, editori, manageri de producție de film și televiziune, precum și actori de film și teatru din întreaga lume.

Programul proiecțiilor de scurt-metraje poloneze:

Bless You!, regia: Paulina Ziółkowska, animație (4´45˝)

Squaring The Circle, regia: Karolina Specht, animație (4´50˝)

Tango of Longing, regia: Marta Szymańska, animație (5´22˝)

The Other, regia: Marta Magnuska, animație (4´47˝)

How to Become a Pope?, regia: Justyna Mytnik, documentar (16´)

One Two Zero, regia: Anna Pawluczuk, documentar (14´30˝)

The Sisters, regia: Michał Hytroś, documentar (19´16˝)

Heimat, regia: Emi Buchwald, live action (24´)

Sashka, regia: Katarzyna Lesisz, live action (26´)

Tremors, regia: Dawid Bodzak, live action (20´40˝)

Toate proiecțiile vor avea loc pe 9 mai, ora 19.30, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, str. Alexei Mateevici nr. 111.

Mai multe informații despre Școala de Film pe www.filmschool.lodz.pl