Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Muzică klezmer la festivalul Jazz in the Park

Cunoscută de pe coloana sonoră a filmului „Lista lui Schindler” de Steven Spielberg, formația poloneză de muzică klezmer Kroke va cânta pe 30 iunie în Parcul Central din Cluj Napoca. Concertul va avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park.

Muzică klezmer la festivalul Jazz in the Park

30 iunie, ora 21.00, Parcul Central din Cluj-Napoca. Intrare liberă.

Kroke (sau Cracovia în limba idiș) a fost fondată în anul 1992 de către Jerzy Bawoł (acordeon), Tomasz Kukurba (violă, voce, percuţie) și Tomasz Lato (contrabas), toți trei absolvenți ai Academiei de Muzică din Cracovia. Identitatea muzicală a trio-ului se regăsește în tradițiile folclorice evreiești. În plus, se simt și influențe din muzica clasică și din jazz, fără însă ca rădăcinile să fie uitate. Cei trei instrumentiști depășesc cadrul muzicii klezmer tradiționale prin plăcerea de a cânta și pasiunea lor, care se transmite instantaneu ascultătorilor. Trio-ul este cunoscut nu numai pentru faptul că a realizat coloana sonoră a filmului „Lista lui Schindler” de Steven Spielberg, ci și datorită colaborării cu artiști de calibru precum Nigel Kennedy, Peter Gabriel sau Tomasz Stańko.

În 2017, Kroke și-a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare, iar cu această ocazie muzicienii au lansat două albume: „Traveller” și o compilație de 2 CD-uri „25 The Best Of”, care include cele mai importante piese din discografia formației.

„Ador trupa asta. Sunt niște muzicieni fantastici, sentimentali.” – Peter Gabriel

„Ceea ce mă face să mă simt atras de muzica Kroke este bogăția spirituală a muzicienilor - asta înseamnă onestitate și autenticitate muzicală.” – Nigel Kennedy

Programul complet al festivalului