Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Teatru polonez la Târgoviște

În perioada 4-10 iunie, la Târgoviște are loc cea de-a opta ediție a Festivalului Artelor Spectacolului Babel FAST. În program se află și două spectacole ale Teatrului de Stradă Scena Kalejdoskop din Cracovia.

Teatru polonez la Târgoviște

EUNIKA ÎN ȚARA CIRCULUI / Teatrul de Stradă Scena Kalejdoskop din Cracovia

Inspirată după „Alice în Țara Minunilor”

Regia: Piotr Kulczyk

Durata: 1h

5 iunie, ora 22:00 – Piața Mihai Viteazul

Eunika este un nume de origine grecească, format din cuvintele „eu” - bine și „nike” - victorie. În timp ce doarme, personajul principal intră într-o lume fantastică. Eunika călătorește, alături de spectatori, prin tărâmurile imaginare ale circului și întâlnește în drumul ei personaje neobișnuite, animale nepământești și alte creaturi ireale. Își va găsi Eunika calea spre lumea reală, și poate și mai importantă este intrebarea: vrea ea să se întoarcă în această lume?

Teatrul de Stradă Scena Kalejdoskop a fost înființată în 1999 în Cracovia de către actorul și regizorul Piotr Kulczyk. El se ocupă cu realizarea spectacolelor (în aer liber, de stradă, de costume) și cu producția de film (documentar, spot publicitar, videoclip muzical). Pasiunea și consecvența investite în realizarea fiecărui proiect a dus la câteva vârfuri teatrale: un spectacol stradal cu actori pe picioroange intitulat „Inima lui Don Juan”, prezentat în peste 200 de orașe poloneze, spectacolul „Circo Amaro” bazat pe misticismul oriental și un spectacol în aer liber pentru copii, intitulat „Graal”.

 

VERNISAJUL SCULPTURILOR VII / Teatrul de Stradă Scena Kalejdoskop din Cracovia

Regia: Piotr Kulczyk

Durata: 1h

6 iunie, ora 20:00 – Piața Mihai Viteazul și Centrul Vechi

Acest spectacol de stradă este bazat pe proiectele anterioare ce aveau legătură cu statui vii ce se trezesc la viață pe neașteptate. „Vernisajul Sculpturilor Vii” se poate referi la picturi sau sculpturi faimoase. De asemenea, poate reprezenta diferite variațiuni ale artiștilor ce încearcă să creeze un spectacol de teatru-scurt despre probleme importante.

Programul complet al festivalului: babelfest.ro