Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Program CinePOLSKA Galați

Muzeul de Artă Vizuală - str. Tecuci nr. 7, bloc V3, parter

 

15.03.2018, ora 18.00

GRĂDINA SPERANȚEI / Azyl

2017, SUA, 126 min., film biografic, dramă

Regia: Niki Caro

Distribuția: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl ș.a.

film în limba engleză, subtitrare în limba română

Filmul prezintă povestea lui Jan Żabiński, directorul Grădinii Zoologice din Varșovia, și a soției acestuia Antonina, care, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, au salvat peste 300 de evrei, ascunzându-i în vila lor aflată pe terenul grădinii. Pentru ajutorul dat evreilor, cei doi polonezi au primit titlul de „Drept între Popoarele Lumii” acordat de Institutul Yad Vashem de la Ierusalim.

„Este dificil să-l faci pe spectator să simtă groaza și teroarea celui de-Al Doilea Război Mondial ca și cum ar fi ceva nou. Deși războiul a fost și rămâne cea mai mare calamitate care s-a întâmplat vreodată, ea a făcut subiectul multor filme, bune sau rele. Cu toate acestea, „Grădina speranței” ne captivează din primele secunde.” - Mick LaSalle, sfgate.com

16.03.2018, ora 18.00

MARIA SKŁODOWSKA-CURIE. CURAJUL DE A CUNOAȘTE / Maria Skłodowska-Curie

Polonia, Belgia, Franța, Germania, 2016, 95 min., film biografic

Regia: Marie Noëlle

Distribuția: Karolina Gruszka, Charles Berling, Arieh Worthalter, Iza Kuna ș.a.

film în limba franceză, subtitrare în limbile română și engleză

Filmul urmărește cei mai prolifici ani din viața renumitei savante poloneze Maria Skłodowska-Curie și lupta acesteia pentru recunoaștere în comunitatea științifică dominată de bărbați la începutul secolului al XX-lea în Franța. Acțiunea începe în anul 1905, atunci când Maria și soțul ei, Pierre, merg la Stockholm să primească Premiul Nobel pentru descoperirea radioactivității și se încheie în anul 1911, atunci când savanta primește al doilea Premiu Nobel, de data aceasta pentru chimie.

„Maria Skłodowska-Curie: Curajul de a cunoaște” este clar o abordare poetică a vieții savantei, laureată cu Premiul Nobel. Regizoarea Marie Noëlle conferă un stil contemplativ, impresionistic acestei drame, concentrându-se asupra vieții romantice a lui Curie și a luptelor purtate de aceasta ca femeie, mai degrabă decât să se concentreze asupra progreselor ei științifice.” - Kimber Mayers, latimes.com

17.03.2018, ora 18.00

IMAGINEA DE APOI / Powidoki

2016, Polonia, 99 min., film biografic

Regia: Andrzej Wajda

Distribuția: Bogusław Linda, Bronisława Zamachowska, Zofia Wichłacz ș.a.

subtitrare în limba română

În 1945, în timp ce Stalin strânge pumnul în jurul Poloniei, faimosul pictor Władysław Strzemiński refuză să-şi adapteze arta la doctrinele realismului social. Este persecutat, demis din funcţia de profesor universitar, iar curând îşi va vedea opera scoasă din muzee. Cu ajutorul unora dintre studenţii săi, el începe să lupte împotriva partidului şi devine simbolul unei rezistenţe artistice împotriva tiraniei intelectuale.

„Imaginea de apoi” este o încântare pentru ochi. La cei 90 de ani de viaţă şi 65 de ani de carieră, Andrej Wajda a ajuns la o măiestrie regizorală incredibilă. Fiecare cadru pare natural şi firesc, dar în acelaşi timp îndelung studiat, lumina este fabuloasă, imaginea ţi se aşază duios pe retină. Muzica este şi ea fericit armonizată cu povestea. Cât despre actorul Bogusław Linda, face un rol de zile mari.” - Anca Mureșan, agenda.liternet.ro

18.03.2018, ora 18.00

ARTA DE A FACE DRAGOSTE. POVESTEA MICHALINEI WISŁOCKA / Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej

Polonia, 2017, 117 min., film biografic

Regia: Maria Sadowska

Distribuția: Magdalena Boczarska, Eryk Lubos, Justyna Wasilewska, Piotr Adamczyk ș.a.

subtitrare în limba română

Filmul spune povestea Michalinei Wisłocka, doctor renumit și autoarea celui mai popular ghid de educație sexuală din Polonia. Prin intermediul cărții sale, publicată în anii ’70, în perioada de glorie a Republicii Populare Polone, aceasta a reușit să revoluționeze viața sexuală a întregii țări, purtând o luptă acerbă împotriva cenzurii dictate de sistem și rezistenței bisericii.

„Arta de a face dragoste” îmbină perfect viața personală a eroinei cu practica profesională și anii de luptă cu sistemul comunist. Toate aceste elemente formează un întreg compact, nici unul dintre ele nefiind expus într-o manieră care să deranjeze. Este necesar să se acorde atenție dialogurilor și prezentării fantastice a realităților Republicii Populare Polone, care, de multe ori, este ridiculizată pentru absurditatea sa.” - regizoarea Maria Sadowska

THE ART OF LOVING - Official Trailer from Be For Films on Vimeo.