Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Program CinePOSLKA București

Cinema Elvire Popesco - bd. Dacia nr. 77, București

 

1.11.2018, ora 20.30 - RĂZBOIUL RECE (regia: Paweł Pawlikowski, 89 min.)

2.11.2018, ora 20.30 - ATAC DE PANICĂ (regia: Paweł Maślona, 100 min.)

3.11.2018, ora 20.30 - CEL MAI RAPID, CEL MAI PUTERNIC (regia: Łukasz Palkowski, 110 min.)

4.11.2018, ora 20.30 - CHIPUL (regia: Małgorzata Szumowska, 91 min.)

5.11.2018, ora 20.30 - O NOAPTE LINIȘTITĂ (regia: Piotr Domalewski, 105 min.)

6.11.2018, ora 20.30 - PĂSĂRILE CÂNTĂ ÎN KIGALI (regia: Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze, 113 min.)

 

BILETE:

tarif întreg - 15 lei  |  tarif redus - 10 lei  |  carnet 5 bilete - 60 lei  |  carnet 5 bilete redus - 35 lei

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a cinematografului Elvire Popesco sau de la librăriile Kyralina și Humanitas, în timpul programului de lucru cu publicul și în limita locurilor disponibile, precum și online pe elvirepopesco.ro.

 

1.11.2018, ora 20.30

RĂZBOIUL RECE / Zimna wojna

2018, Polonia, Franța, Marea Britanie, 89 min., dramă, romance

Regia: Paweł Pawlikowski

Distribuția: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza ș.a.

subtitrare în limba română

Wiktor - un muzician talentat, cu poziție înaltă și multe relații. Zula - o fată de la sat, tânără, naivă, cu o voce aproape nepământeană. Se întâlnesc la preselecțiile pentru ansamblul folcloric de cântece și dansuri „Mazurek”. El vede în ea „scânteia” și-i oferă șansa să facă carieră. Se îndrăgostesc unul de celălalt. Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin, Yugoslavia și Parisul anilor 1950, filmul creionează o poveste de dragoste la fel de imposibilă precum timpurile trăite de protagoniști.

„Războiul rece” este un film excepțional. Se privește cu răsuflarea tăiată de la prima până la ultima secundă. Nu este niciun un moment plictisitor sau inutil în el. […] Scenariul scris împreună cu Janusz Głowacki este ca o oglindă în care fiecare dintre noi se va vedea pe sine. Această poveste universală arată complexitatea naturii umane și cât de perverse sunt viețile noastre. Dar pe lânga asta, ea vorbește despre o dragoste mare, plină de romantism și copleșitoare. Una care se întâmplă o dată la o sută de ani.” – Joanna Szaszewska, kultura.gazeta.pl

Premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, 2018.

2.11.2018, ora 20.30

ATAC DE PANICĂ / Atak paniki

2017, Polonia, 100 min., comedie, dramă

Regia: Paweł Maślona

Distribuția: Artur Żmijewski, Dorota Segda, Magdalena Popławska, Grzegorz Damięcki ș.a.

subtitrare în limba română

Șase povești despre oameni obișnuiți care, aflați în situații extreme, trăiesc adevărate atacuri de panică. O femeie se întâlnește cu doi foști iubiți într-o singură noapte, un cuplu primește cel mai prost loc din avion, o tânără riscă să se afle că este o stea porno, o mireasă naște la propria nuntă, un adolescent fumează iarbă pentru prima dată, un tânăr este nevoit să ceară ajutorul mamei sale pentru a-și salva munca de-o viață. O comedie neagră în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

„În ciuda genului său comic, „Atac de panică” atinge câteva probleme importante cu care se confruntă omul în secolul XXI. Avem aici fenomenul prostituției virtuale, al viciilor și relațiilor toxice de familie, supunerea în fața presiunii publice, precum și problema foarte umană a lipsei asertivității. Toate situațiile ne par familiare - dacă nu din experiențele personale, cel puțin din povești, căci nu sunt niște fenomene abstracte. Acest lucru face imposibilă clasificarea filmului exclusiv în genul comediei - întregul capătă uneori un accent foarte dramatic, provocând la reflecție.” – Michalina Reda, naekranie.pl

3.11.2018, ora 20.30

CEL MAI RAPID, CEL MAI PUTERNIC / Najlepszy

2017, Polonia, 110 min., film biografic, dramă

Regia: Łukasz Palkowski

Distribuția: Jakub Gierszał, Kamila Kamińska, Anna Próchniak, Arkadiusz Jakubik ș.a.

subtitrare în limba română

Filmul este inspirat din viața sportivului Jerzy Górski, care a crescut într-un mediu dificil, dependent fiind de alcool și droguri. Participăm la cei paisprezece ani de luptă cu viciile sale, asistăm la prima sa mare iubire, vedem cum se prăbușește când iubita sa moare, dar și cum reușește să lupte cu eroism pentru o nouă viață, devenind un sportiv de excepție. Jerzy Górski a terminat cursa morții și a stabilit recordul mondial la campionatul de triatlon, câștigând titlul de dublu campion Ironman.

„Jerzy Górski a luat mulți ani cele mai puternice narcotice în Polonia anilor '70 - morfină, cocaină, heroină. A ajuns la închisoare, apoi într-un spital de psihiatrie, și-a pierdut iubita și copilul, a fost pacient al  centrului de recuperare Monar. Mai târziu, s-a antrenat șase ani pentru concursurile de alergare și triatlon, câștigând Campionatul Mondial pe distanța Double Ironman cu un timp de 24 de ore, 47 de minute, 46 de secunde. În prezent este membru al Asociației poloneze de triatlon, organizează multe concursuri de triatlon și alergare. A dus o luptă uriașă cu sine și a câștigat.” – Dariusz Pawłowski, dzienniklodzki.pl

4.11.2018, ora 20.30

CHIPUL / Twarz

2017, Polonia, 91 min., dramă, comedie

Regia: Małgorzata Szumowska

Distribuția: Mateusz Kościukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Małgorzata Gorol, Anna Tomaszewska ș.a.

subtitrare în limba română

Jacek locuiește împreună cu familia într-un sat din sudul Poloniei. Este un fan înrăit al trupei Metallica, poartă părul lung și mustață, pantaloni de piele și o vestă din denim cu sigla formației pe spate. Oamenii îl consideră un ciudat. În timpul serviciului, Jacek își pierde chipul după ce cade de la înălțime. După o operație inovatoare prin care i se oferă o nouă înfățișare, acesta se întoarce în satul natal, dar oamenii nu-l mai recunosc.

„Małgorzata Szumowska a realizat un film despre Polonia contemporană. Comedie, parabolă, alegorie, basm - fiecare dintre acești termeni se potrivesc „Chipului”. – Tadeusz Sobolewski, wyborcza.pl

Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 2018.

5.11.2018, ora 20.30

O NOAPTE LINIȘTITĂ / Cicha noc

2017, Polonia, 105 min., dramă, comedie

Regia: Piotr Domalewski

Distribuția: Dawid Ogrodnik, Tomasz Ziętek, Agnieszka Suchora, Arkadiusz Jakubik ș.a.

subtitrare în limba română

Ajunul Crăciunului, estul Poloniei. Când află că iubita lui este însărcinată, Adam decide să-şi schimbe viaţa din temelii. Vrea să emigreze şi să înceapă o afacere în străinătate. Pentru a reuşi asta, ajunge în oraşul natal din estul Poloniei, unde încearcă să-şi convingă rudele să vândă un teren, unica proprietate a familiei. În timpul cinei tradiţionale de Crăciun, Adam îşi dă seama că preţul visului său este mai mare decât ar fi crezut.

„Asemenea lui Cristi Puiu în capodopera românească „Sieranevada”, Domalewski face o vivisecție nu numai a unei familii de câteva generații, ci și a Poloniei contemporane. Puiu s-a uitat la români foarte amplu. El a ilustrat fiecare grup social, făcând referiri la istoria și problemele contemporane ale țării. Domalewski îngustează punctul de vedere. El dezvăluie noi secrete de familie, dar face și o diagnoză scrupuloasă a problemelor reale ale provinciei poloneze.” – Łukasz Adamski, wpolityce.pl

6.11.2018, ora 20.30

PĂSĂRILE CÂNTĂ ÎN KIGALI / Ptaki śpiewają w Kigali

2017, Polonia, 113 min., dramă

Regia: Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze

Distribuția: Jowita Budnik, Eliane Umuhire, Witold Wieliński ș.a.

subtitrare în limba română

Primul film polonez despre refugiați. În Rwanda anului 1994, o poloneză ornitolog face cercetări asupra dispariției populației de vulturi. Când începe genocidul, femeia salvează de la moarte sigură o fată din tribul Tutsi, pe care o duce în Polonia. Nereușind să se adapteze la noua viață, după câțiva ani cele două femei se întorc pe continentul african și pornesc într-o călătorie emoționantă, plină de amintiri dureroase.

„Păsările cântă în Kigali” vorbește despre iad. Iadul total. Iadul care a izbucnit în timpul războiului fratricid din Rwanda în anul 1994. Peste un milion de oameni au murit. Din triburile Tutsi și Hutu. Krauze se uită la ceea ce s-a întâmplat după genocid. Despre genocid în sine au vorbit filme hollywoodiene renumite precum „Hotel Rwanda” sau „Shooting Dogs”. Filmul polonez este despre ceea ce s-a întâmplat atunci când camerele lumii s-au întors cu spatele la sângeroasa apocalipsă.” –  Łukasz Adamski, wpolityce.pl