Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

„Another Europe”- expoziție de fotografie la Sibiu

În cadrul celei mai importante întâlniri din timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, care va avea loc la începutul lunii mai în orașul istoric al Transilvaniei, Sibiu, veți putea vedea expoziția de fotografie în aer liber intitulată „Another Europe / O altă Europă”, ai cărei autori sunt fotografi din cele 28 de țări membre. Polonia, la invitația Institutului Polonez din București, va fi reprezentată de Adam Pańczuk.

„Another Europe”- expoziție de fotografie la Sibiu

Expoziția în aer liber „Another Europe / O altă Europă” este alcătuită din 28 de fotografii de mari dimensiuni, care ilustrează diversitatea culturală a continentului nostru. Printre autorii fotografiilor se găsesc atât artiști cunoscuți, cât și tinere talente. Împreună, aceștia abordează teme legate nu doar identitatea culturală a țărilor membre, ci și de patrimoniul european comun.

Autorul fotografiei poloneze este Adam Pańczuk (n. 1978), premiat în numeroase rânduri la concursuri naționale și internaționale, membru al colectivului de fotografi Sputnik Photos, care, din anul 2006, aduce laolaltă fotoreporteri din Europa Centrală și de Est și care realizează fotoreportaje publicate de cele mai importante canale media din lume.

Inițiatorii expoziției „Another Europe / O altă Europă” sunt Forumul Cultural Austriac din București, în colaborare cu rețeaua europeană a institutelor culturale EUNIC România, al cărei membru este și Institutul Polonez din București, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și Primăria Municipiului Sibiu.

Vernisajul va avea loc pe 18 aprilie 2019, la ora 11.00, la hotelul „Împăratul Romanilor”, str. Nicolae Bălcescu 4 din Sibiu, unde vor participa fotografi din Germania, Irlanda, Polonia, România, Slovacia și Suedia, precum și curatorul expoziției, artistul britanic Hamish Park.

Deschiderea expoziției va fi însoțită de ateliere în cadrul cărora autorii fotografiilor, printre care și Adam Pańczuk, vor discuta cu participanții despre lucrările lor și tehnicile folosite la realizarea acestora. Atelierele vor avea loc în Sala Senatului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (mai mult >>>).

Expoziția de la Sibiu poate fi văzută în perioada 18 aprilie-16 mai 2019, pe artera pietonală Nicolae Bălcescu.

https://www.facebook.com/events/611141599312937/