Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Jazz polonez la festivalul din Sibiu

Câștigătorul marelui premiu la Concursul de jazz de la Sibiu de anul trecut, Marcin Pater Trio revine în România pentru a urca, de această dată, pe scena din Piața Mare a festivalului Sibiu Jazz Festival.

Jazz polonez la festivalul din Sibiu

Marcin Pater Trio este format din trei prieteni, toți absolvenți ai Facultății de Jazz și Muzică Populară din cadrul Academiei de Muzică Karol Szymanowski din Katowice. Inițiativa înființării trupei a aparținut vibrafonistului Marcin Pater.

Majoritatea pieselor sunt compuse de liderul trupei și se încadrează în mare parte în genul de jazz cel mai cunoscut și apreciat de public. Sunt melodii ușoare și ritmate, susținute în principal de vibrafon, instrumentul la care cântă liderul trupei. Vibrafonul aduce un sound original, care conferă unicitate trupei.

În anul 2008, Marcin Pater Trio a câștigat marele premiu la Concursul de jazz pentru juniori organizat în Cracovia, Polonia. De asemenea, a câștigat atât premiul întâi, cât și premiul pentru cea mai bună compoziție pentru piesa „Take Down” la Concursul de jazz de la Sibiu. Pe lângă acestea, trupa a primit premiul întâi la Festivalul de jazz RCK PRO din Kołobrzeg, Polonia.

Concertul în cadrul ediției 49 a Sibiu Jazz Festival va avea loc pe 17 mai, ora 17.00, pe scena din Piața Mare.

Programul complet al festivalului <<<