Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Seară poloneză la Cafekultour Timișoara

Considerat cel mai bun film european al anului 2018 și premiat la Cannes pentru regie, „Războiul rece” („Cold War”) în regia lui Paweł Pawlikowski va putea fi văzut la Timișoara în cadrul festivalului Cafékultour – săptămâna cafenelelor. Proiecția va avea loc marți, 16 aprilie, la Casa Artelor. Intrarea va fi liberă.

Foto: Łukasz Bąk
Seară poloneză la Cafekultour Timișoara

Cea de-a doua seară Cafékultour aduce în fața publicului timișorean filmul polonez „Războiul rece” de Paweł Pawlikowski. Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin și Yugoslavia și Parisul anilor 1950, filmul creionează o poveste de dragoste la fel de imposibilă precum timpurile trăite de protagoniști. Wiktor - un muzician talentat, cu poziție înaltă și multe relații, și Zula - o fată de la sat, tânără, naivă, cu o voce aproape nepământeană se întâlnesc la preselecțiile pentru ansamblul folcloric de cântece și dansuri „Mazurek”. El vede în ea „scânteia” și-i oferă șansa să facă carieră. Se îndrăgostesc unul de celălalt, chiar dacă între ei totul le stă împotrivă: caractere, aspirații și orientări politice diferite, fatalitatea crudă a sorții.

Filmat în alb-negru, filmul se remarcă prin jocul actoricesc de excepție al unor actori de renume în cinematografia poloneză, precum Tomasz Kot, Joanna Kulig sau Agata Kulesza, dar și prin muzica genial orchestrată de compozitorul polonez Marcin Masecki. 

Proiecția va avea loc marți, 16 aprilie, ora 19.00, la Casa Artelor (str. Episcop Augustin Pacha nr. 8). Accesul va fi liber.

RĂZBOIUL RECE / Zimna wojna

2018, Polonia, Franța, Marea Britanie, 89 min., dramă, romance, subtitrare în limba română

Regia: Paweł Pawlikowski

Distribuția: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza ș.a.

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, Cafékultour – săptămâna cafenelelor (15-21 aprilie) și-a propus să exploreze spații culturale alternative, pe atunci aproape inexistente în oraș. Săptămâna cafenelelor este în egală măsură o sărbătoare a multiculturalității, cu o puternică dimensiune europeană, care pune în evidență în fiecare seară, timp de o săptămână, cultura uneia dintre cele 7 țări participante: Belgia, Polonia, Austria, Franța, România, Germania, Spania.

Ediția cu numărul 15 este fidelă liniei urmate de festival în toți acești ani, aducând la un loc muzică, teatru, dans contemporan, cinema etc.

Programul detaliat al Cafékultour