Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Ceramică și pictură poloneză la Bienala de la Cluj

Creațiile deosebite în ceramică semnate de Katarzyna Koczyńskia-Kielan și picturile soțului acesteia, Piotr Kielan vor putea fi admirate în expoziția intitulată „Relație”, în cadrul celei de-a 3-a ediții a Bienalei Internaționale de Ceramică de la Cluj-Napoca.

Ceramică și pictură poloneză la Bienala de la Cluj

Cei doi artiști polonezi, soț și soție sunt și reputați pedagogi ai Academiei de Arte „E. Geppert” din Wrocław.  

Katarzyna Koczyńska – Kielan este ceramistă, predă la Facultatea de Ceramică și Sticlă de la Wrocław, unde a conceput și derulează propriul program de predare a tehnicilor olăritului.

Piotr Kielan s-a specializat în desen și artă fotografică. Din anul 1985 este cadru universitar al Academiei de Arte E. Geppert” din Wrocław, iar din 2012 este rectorul acestei academii.

Prezentarea lucrărilor poloneze în România este rodul colaborării permanente dintre instituția de învățământ artistic de la Wrocław și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Evenimentului i se vor asocia ateliere de ceramică pentru studenții universtității din Cluj, conduse de cei doi artiști. De asemenea, în cadrul Bienalei, Katarzyna Koczyńska – Kielan va susține un curs pentru studenții din Cluj, pe tema lucrărilor sale și a metodelor sale de creație.

Expoziția „Relație” este organizată de Fundația Ceramart, în colaborare cu, printre alții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Institutul Polonez din București. Ea va putea fi vizitată în perioada 16-27 octombrie 2017,  la Galeria „Casa Matei”, str. Matei Corvin 6  din Cluj-Napoca, între orele 9.00-17.00.

Vernisajul expoziției, la care vor fi prezenți cei doi artiști, va avea loc pe 17 octombrie, la ora 17.00. Cursul susținut de Katarzyna Koczyńska-Kielan se va desfășura tot în Galeria „Casa Matei”, pe 18 octombrie, la ora 11.00.

Programul detaliat al Bienalei: http://clujceramicsbiennale.com/

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)