Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

O nouă pictură murală la Chișinău

Pe peretele unui bloc din cartierul Botanica din Chişinău a fost realizată o nouă pictură murală semnată de artistul polonez Rafał Roskowiński. Scopul proiectului, inițiat anul trecut de către Institutul Polonez din București, în colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău, este revitalizarea vieții sociale și culturale a cartierului Botanica și promovarea artei urbane.

O nouă pictură murală la Chișinău

Tinerii artiști polonezi, elevi la Școala de Pictură Murală din Gdańsk (SPMG): Justyna Posiecz-Polkowska, Anna Taut și Wojciech Woźniak, sub îndrumarea lui Rafał Roskowiński și Jacek Zdybel vor realiza o pictură murală în cartierul Botanica (bd. Dacia nr. 30/1) din Chișinău.

În anul 2012, Rafał Roskowiński și Wojciech Woźniak de la SPMG, împreună cu artistul local Alberto Şveţ au realizat o primă pictură murală (bd. Dacia nr. 28), a cărei temă este mișcarea „Solidaritatea”. Această lucrare este una dintre primele opere de artă contemporană prezente în spațiul public al orașului Chișinău.

Lucrarea care urmează să fie realizată în acest an va avea un caracter diferit, fiind inspirată din denumirea acestui cartier - Botanica. Proiectul nu are la bază un subiect legat de politică sau istorie, ci va pune în evidență latura decorativă a picturii murale. În lucrare se va găsi motivul cerbului - simbol al vitalităţii, al renaşterii, al puterii şi al libertăţii.

Școala de Pictură Murală din Gdańsk este un program conceput pentru perfecționarea pregătirii creatorilor de picturi murale, pentru discuții și schimb de experiență, și, de asemenea, pentru dezvoltarea mediului artistic. Proiectul face posibilă nu doar educarea și perfecționarea în domeniul picturii, dar și debutul artistic prin realizarea de picturi murale după proiecte de autor. Lucrările SPMG pot fi admirate în colecția de pictură murală realizată pe pereții blocurilor celui mai mare cartier rezidenţial din Gdańsk - Zaspa. Școala de Pictură Murală din Gdańsk este condusă de Rafał Roskowiński - pionier în domeniul picturii murale în Polonia, și de către profesorul Jacek Zdybel de la Academia de Arte Frumoase (ASP) din Gdańsk.

Vernisajul picturii murale va avea loc pe data de 7 iunie, la ora 18.00 (bd. Dacia nr. 30/1). Vă invităm călduros să participați la inaugurare.

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)