Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

„Magicianul” și Regele Mateiaș Întâiul, la Cluj

Sâmbătă, 19 iulie, la ora 11.00, invităm copiii, dar și părinții la Librăria Book Corner Librarium din Cluj (Bd. Eroilor 15), unde actorul Marian Râlea va citi fragmente din cartea despre Regele Mateiaș Întâiul. Atât volumul Regele Mateiaș Intâiul, cât și cel intitulat Regele Mateiaș pe insula pustie, scrise de Janusz Korczak, sunt cărți de referință pentru literatura universală pentru copii, și au apărut recent la Editura BCC Publishing, în traducerea Gabrielei Rostaș.

„Magicianul” și Regele Mateiaș Întâiul, la Cluj

Regele Mateiaș Intâiul este povestea unui băiețel care, în mod neașteptat, devine rege. Își dorește foarte mult ca poporul lui să trăiască bine, cât mai bine. Oare ideile pe care le aplică îl vor ajuta să-și atingă scopul? Este oare posibil să obțină respectul tuturor, în același timp? Și ce va face dacă regii altor țări îi vor declara război? Este o provocare pentru Mateiaș dar și un prilej de a dobândi valoroase lecții de viață. Cartea atacă tutelarea, deposedarea copiilor de drepturile pe care aceștia le au, și îi va fascina, în egală măsură, atât pe cititorii care își încep aventura vieții alături de Mateiaș, cât și pe cei care privesc în urmă, după ani, la vremuri când ei înșiși își doreau să fie regi și să schimbe lumea.

Janusz Korczak, evreu polonez, a fost scriitor, medic, asistent social şi educator. A trăit între anii 1878-1942. Este autorul a peste 20 de volume şi în jur de 1400 de texte publicate în aproximativ 100 de ziare. A absolvit medicina la Universitatea din Varşovia şi, după o perioadă de practică într-un spital de copii, timp de 30 de ani a condus o casă de copii. Acolo a creat o mini-republică a copiilor, care avea un parlament şi un tribunal propriu, unde copiii se organizau și își soluționau eventualele neînţelegeri în mod democratic.

Pedagogia sa s-a bazat pe principiul demnității copiilor, pe respectarea individualităţii lor şi respingerea categorică a pedepselor corporale aplicate acestora, el fiind adeptul tezei conform căreia copiii trebuie abordaţi ca şi cum ar fi oameni mari. În accepţiunea lui Korczak, primul drept al copilului este acela de a fi aşa cum este el şi de a primi căldură şi atenţie. De altfel, viziunea sa a constituit însăşi piatra de temelie a Convenţiei ONU privind drepturile copiilor.

Marian Râlea este un apreciat actor român de teatru, televiziune și film. A interpretat numeroase roluri pe scenele teatrelor din București, Pitești și Sibiu, și a jucat în peste 25 de filme. Este bine cunoscut pentru rolul Marelui Magician din emisiunile „Abracadabra” și „SuperAbracadabra”, pe care le-a realizat pentru televiziune timp de peste 10 ani.

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)