Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Filme poloneze la Festivalul One World Romania

Polonia este prezentă la Festivalul One World Romania cu două filme: „Lecția argentiniană”, prezentat în cadrul secțiunii Romanul Adolescenței, și „Stil liber”, secțiunea Diz/Abilități.

Filme poloneze la Festivalul One World Romania

Cea de-a șasea ediţie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului, One World Romania, care se va desfășura în perioada 11-17 martie, ne promite filme „pentru o karma mai bună".
Filmele sunt împărțite în „secţiuni” tematice precum Ura dăunează grav sănătății, Diz/Abilități, Cine pe cine manipulează?!, Dreptul și strâmbul, Revoluție zi de zi, Romanul adolescenței, Teme speciale etc.


SECȚIUNEA ROMANUL ADOLESCENȚEI

Lecția argentiniană / Argentyńska lekcja
Polonia, 2011, 61 min.

Regia: Wojciech Staroń

subtitrare în română și engleză

Lecția argentiniană, care documentează ieșirea grațioasă din copilărie a unui băiat la vârsta de opt ani, este o poveste de tipul „un-băiat-întâlnește-o-fată” suprapusă peste o altă poveste,tip  „un-băiat-întâlnește-o-țară”. Băiatul este Janek, fiul regizorului Wojciech Staroń. Călătoria inițiatică a acestuia este precedată de una geografică: din Polonia către Argentina, unde mama băiatului conduce un club de limbă polonă pentru copiii emigranților polonezi. Înconjurat de o lume nouă, de cuvinte și obiceiuri noi, Janek se împrietenește cu Marcia, o fată localnică și, împreună cu ea, începe să descopere o seamă de lumi necunoscute în care, alături de frumusețe, ploaie, libertate sau melancolie descoperă sărăcie, singurătate, depresie, revoltă. Lecția argentiniană este o lecție de cinema de cea mai bună calitate - un film pentru cinefili și pentru copiii de toate vârstele.

Proiecții:
12 martie, ora 20.00 - Cinema Union, str. Ion Câmpineanu nr. 21
17 martie, ora 16.00 - Cinemateca Eforie, str. Eforie nr. 2

 

SECȚIUNEA DIZ/ABILITĂȚI

Stil liber / Życie stylem dowolnym
Polonia, 2012, 10 min.

Regia și scenariul: Adam Palenta

subtitrare în română și engleză

Bucură-te.
Oricum nu poți schimba nimic.
Uneori, tot ce poți să faci este să privești în altă parte.

Un poem vizual despre sport, dizabilitate și lupta împotriva propriilor limite. Filmat în timpul Campionatului Mondial de înot pentru persoane cu dizabilități de la Rio de Janeiro și al Campionatului European de înot pentru persoane cu dizabilități de la Berlin.

Proiecții:
14 martie, ora 20.00 - Cinemateca Eforie, str. Eforie nr. 2
15 martie, ora 16.00 - Cinema Corso, bd. Regina Elisabeta nr. 27

Informații despre bilete găsiți aici.

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)