Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Concerte Janusz Prusinowski Trio

Janusz Prusinowski Trio înseamnă patru discipoli şi continuatori ai muzicienilor de la sat, în acelaşi timp o formaţie avangardistă cu un „sound” şi un limbaj al improvizaţiei caracteristice. Îmbină muzica cu dansul, arhaicul cu modernul. Formaţia Janusz Prusinowski Trio va susţine trei concerte în România şi Republica Moldova.

Concerte Janusz Prusinowski Trio

Formaţia Janusz Prusinowski Trio va susţine trei concerte în România şi Republica Moldova:
1 martie, ora 17.40 - Sala Horia Bernea, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Şos. Kiseleff nr. 3, Bucureşti (în cadrul vernisajului expoziţiei „Chopin îndrăgostit”)
2 martie, ora 21.00 - Clubul Green Hours, Calea Victoriei nr. 120, Bucureşti
4 martie, ora 19.00 - Sala cu Orgă, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 81, Chişinău (în cadrul Festivalului „Mărţişor”)

Componenţa formaţiei:

Michał Żak -  flaut din lemn, shawm, clarinet

Janusz Prusinowski -  vioară, voce, acordeon

Piotr Zgorzelski - bas

Piotr Piszczatowski - darabană, frame drum

Stilul uşor recognoscibil al Trio-ului încearcă să facă cunoscute cele mai importante elemente ale muzicii de la sat, din centrul Poloniei. Demonstrează că muzica tradiţională a satului polonez poate fi un punct de referinţă pentru multe genuri: prin melodicitatea şi tempo-ul rubato se apropie de Chopin, improvizaţiile o fac să semene cu blues-ul şi jazz-ul, prin coloristică duce cu gândul la muzica contemporană, prin expresivitate aduce cu rock-ul.

Între anii 2008-2010, Janusz Prusinowski Trio a susţinut concerte în Franţa şi Italia (printre altele la festivalul Corso Polonia de la Roma), dar şi în Georgia, Azerbaidjan, Estonia, SUA (la Carnegie Hall de la New York şi Chicago Symphony Center), Canada (Vancouver Folk Music Festival), Belgia, Portugalia, Luxemburg şi bineînţeles în Polonia. În 2010 cei patru muzicieni s-au concentrat asupra izvoarelor ţărăneşti în muzica lui Fryderyk Chopin – a luat naştere un program special, pregătit în colaborare cu pianiştii Janusz Olejniczak, Magdalena Wojciechowska şi Nargiz Alijarowa. Formaţia a susţinut de asemenea concerte cu Michał Urbaniak, Artur Dutkiewicz şi Alim Qasimov. Muzica Trio-ului se face auzită şi în spectacolele de teatru de la Teatrul Naţional din Varşovia şi Teatrul Radio-ului Polonez.

În 2008 formaţia a scos pe piaţă albumul „Mazurci” („Mazurki”), care a fost primit cu entuziasm de critici, iar în 2010 - albumul „Inimă” („Serce”), desemnat Fonograma Folk a Anului 2010 în cadrul concursului fonografic iniţiat de Radio-ul Polonez.

Mai multe informaţii despre Janusz Prusinowski Trio găsiţi la adresa http://www.januszprusinowskitrio.pl/intro.php.

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)