Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Film polonez la Reghin

Povestea impresionantă a familiei Żabiński, care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a salvat evrei ascunzându-i în vila lor aflată pe terenul grădinii zoologice din Varșovia, va putea fi văzută pe 10 mai la Reghin. Proiecția filmului „Grădina speranței” va avea loc la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”.

Film polonez la Reghin

Între 10 și 31 mai, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” (str. Spitalului nr. 11) în fiecare seară de joi vor fi proiectate câte două filme - de la comedii care au depășit recorduri de box office, la drame emoționante, documentare, filme de aventuri sau thrillere. Intrarea va fi liberă la toate proiecțiile.

În prima joi, pe 10 mai, la ora 20.00 va fi prezentată „Grădina speranței”, o producție cinematografică din 2017 care prezintă povestea lui Jan Żabiński, directorul Grădinii Zoologice din Varșovia, și a soției acestuia, Antonina, care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au salvat peste 300 de evrei, ascunzându-i în vila lor aflată pe terenul grădinii. Pentru ajutorul dat evreilor, cei doi polonezi au primit titlul de „Drept între Popoarele Lumii” acordat de Institutul Yad Vashem de la Ierusalim.

„Este dificil să-l faci pe spectator să simtă groaza și teroarea celui de-Al Doilea Război Mondial ca și cum ar fi ceva nou. Deși războiul a fost și rămâne cea mai mare calamitate care s-a întâmplat vreodată, ea a făcut subiectul multor filme, bune sau rele. Cu toate acestea, Grădina speranței ne captivează din primele secunde.” (Mick LaSalle, www.sfgate.com).

GRĂDINA SPERANȚEI / Azyl

2017, SUA, 126 min., film biografic, dramă

film în limba engleză, subtitrare în limba română

Regia: Niki Caro

Distribuția: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl ș.a.

Programul complet al proiecțiilor

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)