Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Un chitarist polonez de renume la Sinaia

Invitatul din Polonia la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Chitară de la Sinaia este Krzysztof Pełech, unul dintre cei mai activi muzicieni ai tinerei generații.

Foto: Łukasz Giza
Un chitarist polonez de renume la Sinaia

Artistul polonez va susține un recital marți, 11 iulie, la ora 19.00, în sala „Ferdinand” a Cazinoului din Sinaia.

În perioada 10-13 iulie 2017, are loc la Sinaia cea de-a XXI-a ediție internațională a Festivalului de Chitară de la Sinaia (care ființează de 34 de ani). Printre laureații precedentelor concursuri organizate în cadrul festivalului s-a numărat și chitaristul polonez Marcin Dylla. Programul ediției 2017 a Festivalului cuprinde, printre altele, un concurs de chitară pentru tineri artiști - în vârstă de până la 17 ani  (la concurs s-au înscris în jur de 90 de participanți, printre care și din Polonia) precum și ateliere conduse de virtuozi ai chitarei, precum Susana Prieto, Alexis Muzukaris, Judicael Perroy, Krzysztof Pełech, Cătălin Ștefănescu, Mihai Cojocariu. În fiecare seară, începând cu ora 19.00, artiștii invitați Krzysztof Pełech, Judicael Perroy, Duo Melis (Susana Prieto i Alexis Muzukaris) precum și Nicola Montella, laureatul ediției precedente a Festivalului susțin recitaluri în sala de concerte a Cazinoului din Sinaia. Pe 14 iulie, la ora 17.00, în Sala de muzică a Castelului Peleș va avea loc concertul de gală „Five o’clock la Castel”, la care vor participa toți oaspeții Festivalului. Pe 15 iulie, la ora 11.00, în cadrul festivității de decernare a premiilor, organizată la Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia, îl vom cunoaște pe laureatul acestei ediții. Cu ocazia Festivalului, organizatorii prezintă și o expoziție de chitare.

Unul dintre chitariștii polonezi cei mai importanți ai tinerei generații, Krzysztof Pełech susține aprox. șaizeci de concerte anual (recitaluri, concerte de muzică de cameră dar evoluează și în calitate de solist, cu acompaniament orchestral). A cântat pe scenele aproape tuturor țărilor din Europa, în Marea Britanie, Scoția, SUA, Mexic, Brazilia, Argentina, Chile, Africa de Sud, precum și în Egipt, Turcia, Tunisia, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Singapore și Emiratele Arabe Unite.

Are la activ numeroase participări la festivaluri muzicale internaționale de prestigiu. Krzysztof Pełech este invitat să colaboreze cu renumiți compozitori și chitariști. Concertează frecvent cu Jorge Morel, care i-a dedicat una dintre compozițiile sale. Împreună cu Jorge Cardoso a interpretat în concert „Suita Indiană” pentru două chitare și orchestră de cameră. De asemenea, concertează împreună cu Tommy Emmanuel și ansamblul lui Joscho Stephan. Krzysztof Pełech a realizat numeroase înregistrări pentru radio (Radioul Polonez, BBC ș.a.) și televiziune (canalele poloneze TVP 2, TVP Polonia, TVP Kultura).

Mai multe informații despre artist găsiți aici www.pelech.art.pl

Programul complet al festivalului: www.facebook.com/events/1036542386423027

Intrarea este liberă la toate recitalurile.

Intrarea la concertul de gală de la Castelul Peleș se va face pe bază de invitații.

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)