Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Polonia la festivalul ClassFest din Chișinău

Atelierele conduse de unul dintre profesorii renumitei Școli de Film din Łódź și spectacolul „Spotlight Technique/ Tehniciile punctului de lumină” interpretat de un grup de studenți polonezi fac parte din programul celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru ClassFest de la Chișinău. Partenerul evenimentului este Institutul Polonez din București.

Polonia la festivalul ClassFest din Chișinău

Festivalul ClassFest (30 aprilie-5 mai) reunește reprezentanți ai școlilor de arte din diferite țări. Marcin Brzozowski, profesor la renumita Școală de Film din Łódź, la care s-au școlit printre alții Roman Polański, Andrzej Wajda și Krzysztof Kieślowski, va susține pe 3 mai, la ora 10.00, ateliere pentru studenții de la actorie.

Regizor și actor polonez, Marcin Brzozowski predă la facultatea de actorie a Școlii Superioare de Stat de Film, Televiziune și Teatru „Leon Schiller” din Łódź, este fondatorul asociației „Targowa 62” formată din absolvenți și profesori din cadrul facultății, precum și a înființat Festivalul Național al Teatrului Unui Actor „Monofest”.

În cadrul festivalului ClassFest, pe 1 mai, la ora 19.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău (sala Valeriu Cupcea) Brzozowski va prezenta și spectacolul în regia sa „Spotlight Technique/ Tehniciile punctului de lumină” după Dimitri Philip Dimitri Galas, în interpretarea studenților Școlii de Film din Łódź.

Institutul Polonez din București este partener constant al festivalului ClassFest și cofinanțează participarea poloneză la acest eveniment.

Înființată în anul 1948, Școala de Film din Łódź este una dintre cele mai vechi instituții de film din lume. În programul studiilor se pune un accent deosebit pe activitățile practice. În cadrul școlii sunt școliți regizori,  animatori, fotografi, scenariști, editori, manageri de producție de film și televiziune, precum și actori de film și teatru din întreaga lume.

Mai multe informații despre Școala de Film pe www.filmschool.lodz.pl

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)